Fase 2b onderzoek USA

Persbericht van Emotional Brain BV

Emotional Brain is in de Verenigde Staten gestart met een fase 2b onderzoek naar de effectiviteit van nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van seksuele problemen bij vrouwen.

Emotional Brain, een wetenschappelijk onderzoeksbureau in Almere, houdt zich al jarenlang bezig met onderzoek naar seksueel disfunctioneren bij vrouwen, ook wel Female Sexual Dysfunction (FSD) genoemd. Dit is een overkoepelende term voor verschillende seksuele klachten bij vrouwen. Het meest voorkomende probleem onder vrouwen is een verminderd seksueel verlangen. De tot nu toe uitgevoerde onderzoeken hebben geleid tot de ontwikkeling van twee potentieel nieuwe geneesmiddelen voor FSD: 'Lybrido' verhoogt de gevoeligheid voor seksuele prikkels, terwijl 'Lybridos' voor minder remming zorgt tijdens seksuele activiteit.

Recentelijk is in de Verenigde Staten een begin gemaakt met een grootschalig (fase 2b) onderzoek naar de effectiviteit van deze geneesmiddelen. Gedurende dit onderzoek zullen de vrouwen de geneesmiddelen enige tijd thuis gaan gebruiken. Voor deze vrouwen zal vooraf worden bepaald welk van deze twee geneesmiddelen het meeste effect zal bewerkstelligen. Het onderzoek naar Lybrido is in september dit jaar begonnen, na goedkeuring door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) . Het onderzoek naar Lybridos zal naar verwachting binnenkort ook van start gaan. Deze ontwikkeling is een belangrijke stap richting de introductie van deze geneesmiddelen voor seksuele problemen bij vrouwen, waarvoor op dit moment nog vrijwel geen effectief geneesmiddel op de markt is. Meer informatie vindt u op www.lybrido.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.lybrido.nl



Razende Robot Reporter