Omzet PwC stijgt met 8% naar USD 29,2 miljard

Persbericht van PwC

Londen, 3 oktober 2011 - PwC heeft vandaag bekend gemaakt dat de wereldwijde bruto-omzet van haar netwerk van kantoren met 8% is gegroeid naar USD 29,2 miljard, bij gelijkblijvende wisselkoersen. Het boekjaar eindigde op 30 juni 2011.

PwC is daarnaast ook doorgegaan met het werven van talent. Inmiddels telt PwC 169.000 medewerkers en partners. Deze focus op het aantrekken van de beste mensen wordt komend jaar doorgetrokken: er zal wereldwijd een recordaantal van 20.000 afgestudeerden worden geworven en getraind. Aanvullend zal PwC aan 10.000 studenten trainingstages aanbieden om hen kennis te laten maken met haar dienstverlening.

De omzet van Assurance steeg met 7% naar USD 17,1 miljard. Dat is in het licht van deze competitieve auditmarkt en een toenemende prijsdruk een uitstekende prestatie. PwC blijft net als vorig boekjaar ook komend jaar stevig investeren in de kwaliteit van haar assurancediensten. De omzet van Advisory, de adviespraktijk van PwC, steeg met 20% naar USD 7,5 miljard. Deze groei werd met name gedreven door de consultancytak en door een aantal strategische wereldwijde acquisities. De omzetgroei van Tax met 8% naar USD 7,6 miljard werd vooral gedreven door een stijgende vraag naar tax accounting en compliance-diensten.

De omzet ging met 38% omhoog in Australië, met 23% in Zuid- en Midden-Amerika en met 20% in het Midden Oosten en Afrika. De omzet in Azië steeg met 14% en in Noord-Amerika met 10%. West-Europa en Centaal- en Oost-Europa kenden, ondanks de economische omstandigheden, een solide groei van respectievelijk 4% en 7%.

*

Links:
http://www.pwc.com/annualreview



Razende Robot Reporter