RET

Zwartrijdcijfers RET weer gedaald

03 oktober 2011
In 2011 is het percentage zwartrijders nog verder gedaald. Voor de invoering van de OV-chipkaart en de poortjes op de metrostations lag het percentage zwartrijders voor de metro boven de 10%. Ruim 2 jaar na de invoering van de OV-chipkaart, zijn de resultaten zichtbaar. âHet aantal zwartrijders blijft maar dalen. Dit bewijst de voordelen van de OV-chipkaart, de poortjes en onze intensieve controles,â aldus algemeen directeur Pedro Peters.

Ook het percentage in bus en tram nam af. Pedro Peters: âOok deze resultaten overtreffen onze verwachtingen. Nadeel in de metro is wel dat de resterende zwartrijders poortjes intrappen en met betalende klanten âmeeglippenâ. Dit irriteert ons en onze klanten. Met gerichte controles proberen we dit ook te verminderen.â

Zie het origineel

Incidenten
Het totaal aantal incidenten bij de RET is afgenomen. In 2010 (t/m september) was het aantal incidenten 4035, in 2011 (t/m september) waren het er 3236. Ook het aantal incidenten met en zonder geweld namen af. Het aantal incidenten met geweld is gedaald van 156 in 2010 (t/m september) naar 115 in 2011 (t/m september). Het aantal incidenten zonder geweld is gedaald van 714 in 2010 (t/m september) naar 546 in 2011 (t/m september). Het overgrote deel van de incidenten in het openbaar vervoer wordt veroorzaakt door zwartrijders. âDoor de invoering van de OV-chipkaart in combinatie met de toegangspoortjes ontstaat er een gesloten systeem, waardoor zwartrijden een stuk moeilijker is. Toch blijft elk incident er één teveel en blijft veiligheid een prioriteit bij de RET,â aldus algemeen directeur Pedro Peters.
Abonnement via internet