Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jonge Nederlandse voetballers strijden in Madrid om wereldtitel

Utrecht, maandag 3 oktober 2011 - Het team uit Haarlem Noord dat op 4 juni jl. de nationale finale won om de Danone Nations Cup, reist donderdag 6 oktober a.s. af naar Madrid om daar voor Nederland uit te komen tijdens de internationale finale. De jonge voetballers, van 10 tot 12 jaar, strijden twee dagen lang om een plek in de finale op vrijdag 9 oktober, die wordt gespeeld in het wereldberoemde Santiago Bernabeu-stadion (thuishaven van Real Madrid).

The road to Madrid
Bijna tweeduizend kinderen van 10 tot 12 jaar uit tien regio's in Nederland hebben vanaf 4 mei jl. gestreden om de nationale titel van de Danone Nations Cup. Aan dit kampioenschap gingen tien regiofinales vooraf in onder meer Den Haag, Amsterdam, Almelo, Groningen, Rotterdam en Utrecht. Op 4 juni jl. vond de finale plaats in het Excelsior Stadion in Rotterdam. Na een zinderende finale tussen Leiden en Haarlem, kwam het team uit Haarlem - Nieuw Guineaplein - als winnaar uit de bus. Het team uit Haarlem is erg trots om de Nederlandse eer te mogen verdedigen in Madrid.

In Madrid spelen dit jaar veertig landen om de officieuze wereldtitel. Tijdens de finale van de Danone Nations Cup 2010 was in Johannesburg het team uit Mexico de sterkste en gingen zij er met de titel vandoor. Wellicht dat het Nederlandse team dit jaar voor een verrassing kan zorgen!

Over de Danone Nations Cup
Met de Danone Nations Cup wordt kinderen, ook die geen lid zijn van een voetbalvereniging, een kans geboden om te schitteren op een internationaal voetbalplatform. Sinds 2000 organiseert de Danone Groep de Danone Nations Cup. Jaarlijks nemen wereldwijd 2,5 miljoen kinderen uit veertig landen over de hele wereld deel aan dit evenement. In 2008 is Danone Nederland een samenwerking met de Richard Krajicek Foundation (RKF) aangegaan. Kinderen die regelmatig spelen op een RKF playground, mogen vervolgens deelnemen aan de voorrondes van de Danone Nations Cup om zich uiteindelijk te kwalificeren voor de landelijke finale. De winnaar van de nationale finale strijdt vervolgens op een internationaal podium voor de wereldtitel.