Politie Rotterdam-Rijnmond

Verdachte straatroof aangehouden

Datum incident: 03-10-2011 Locatie: Schouwburgplein Rotterdam - District/dienst: Rotterdam-Centrum

Datum publicatie: 03-10-2011 10:45

Rotterdam - Zaterdagavond hielden politieagenten een 33-jarige Rotterdammer aan voor een straatroof. De verdachte zou onder bedreiging van een mes een vrouw van enkele persoonlijke bezittingen hebben beroofd. Onderzocht wordt of de man tevens betrokken is bij twee poging berovingen eerder op de avond.

Surveillerende politieagenten zagen rond elf uur op het Schouwburgplein een vrouw, die achterop de fiets zat bij een man, ten val komen.

De vrouw bleek door de man onder bedreiging van een mes te zijn beroofd van enkele persoonlijke bezittingen, waaronder haar telefoon. Vervolgens had de man haar gedwongen achterop zijn fiets te gaan zitten waarna hij in het centrum was gaan rondfietsen. Toen het tweetal twee politieagenten passeerden, liet de vrouw zich vallen om de aandacht van de agenten trekken.

Agenten hielden de man, een 33-jarige Rotterdammer, aan. Hij had de telefoon waarvan de vrouw was beroofd bij zich. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en inverzekeringgesteld. Onderzocht wordt of de man tevens betrokken is bij twee poging berovingen dezelfde avond.