Nieuwe Maan wordt Netwerk

Persbericht van Nieuwe Maan

Maatschap start nieuw collectief voor maatschappelijke vernieuwing

Vandaag start Nieuwe Maan Netwerk, een collectief van zelfstandig professionals en sociale ondernemers die samen werken aan maatschappelijke vernieuwing en ontwikkeling in Nederland. Het netwerk bouwt voort op de reputatie van de maatschap Nieuwe Maan, die sinds 1998 mensen en organisaties rond maatschappelijke thema's verbindt en daarmee aan de basis staat van veel vernieuwende initiatieven en projecten.

Slagkracht
Het Nieuwe Maan Netwerk staat open voor sterke, ondernemende professionals die werken aan sociale innovatie en duurzame ontwikkeling en bereid zijn hun kennis en netwerken te delen. Door samenwerking met andere zelfstandig professionals vergroot het Nieuwe Maan Netwerk haar slagkracht voor de gezamenlijke missie: een samenleving waarin mensen en organisaties zich verbonden voelen met elkaar en zich inzetten voor sociale cohesie en duurzaamheid. Het Nieuwe Maan Netwerk komt maandelijks bijeen om kennis en ervaring te delen en samen te werken aan nieuwe initiatieven en projecten. Voor klanten en relaties organiseert het Nieuwe Maan Netwerk jaarlijks een aantal inspirerende ontmoetingen en expedities, zoals Pecha Kucha's, City Wise-trips en het Vriendendiner.

Filosofie
De nieuwe organisatievorm past bij de filosofie van Nieuwe Maan dat maatschappelijke vernieuwing en verbetering alleen tot stand komt in nauwe samenwerking met anderen. In de dertien jaar van haar bestaan, kwam deze missie tot uiting in de vele projecten en initiatieven die Nieuwe Maan heeft opgezet en (be)geleid, zoals Samenleving & Bedrijf, Nederland in Dialoog en de Dag van de Dialoog, de Amsterdamse Wijkaanpak en Natuurlijke Wijkvernieuwing, Dag van de Huismeester, Wereldz, 7 days of inspiration, Oranje Fonds Groeiprogramma, De kracht van Oost en Dagjelesgeven. In al deze projecten creëerde Nieuwe Maan nieuwe verbindingen tussen burgers, overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties die leidden tot nieuwe samenwerkingsverbanden en creatieve oplossingen.

Dichtbij
De leden van het Nieuwe Maan Netwerk opereren vanuit verschillende werkplekken, dichtbij de mensen en organisaties waarmee zij samenwerken of waar zij ontmoetingen kunnen creëren. Bijvoorbeeld bij MVO Nederland en het Oranje Fonds in Utrecht, in de aandachtswijken Transvaal en Van der Pek in Amsterdam en op de Zuidas, bij bedrijven die maatschappelijk willen ondernemen. Bij ministeries, gemeenten, woningcorporaties, (hoge)scholen en universiteiten. Of in Seats 2 Meet, The Hub en andere ontmoetingsplaatsen voor innovatieve zp 'ers en sociale ondernemers.

De profielen en projecten van de leden van het Nieuwe Maan Netwerk zijn te vinden op www.nieuwemaannetwerk.nl.




Razende Robot Reporter