Academisch ziekenhuis Maastricht

Loop met je dokter trekt ruim 300 wandelaars Publicatiedatum: 03-10-2011 Bron: HFL Auteur: HFL Datum: 03-10-2011

Een grote groep Limburgers, onder wie artsen en hartpatiënten, heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan de actie "Loop met je dokter", een wandeling door de bosrijke omgeving van Valkenburg. Met de wandeling is ruim 53.000 euro binnengehaald voor de strijd tegen hart- en vaatziekten. Dit is een voorlopige opbrengst want de actie gaat nog door. Er volgen in het najaar nog acties van middelbare scholen uit Valkenburg, Gulpen en Maastricht.

De wandelaars verzamelden zich zaterdagochtend in de zonnige tuin van Kasteel Oost. Cardioloog Ton Gorgel: 'Ik ben dankbaar en trots dat we dit evenement nu voor de derde keer organiseren. Ook ben ik diep onder de indruk van de grote groep mensen die hier staat. Samen hebben jullie geld opgehaald en de opbrengst van vorig jaar is ruim overschreden. Een echte topprestatie. Jullie strijden samen voor ónze provincie: voor een gezonde leefstijl onder Limburgers en voor de komst van reanimatieonderwijs.'

Reanimatieonderwijs

Er werd luid gejuicht bij de bekendmaking van het sponsorbedrag. Ambassadeur en zanger Huub Adriaens sprak de wandelaars trots toe: 'Jullie zijn allemaal ambassadeurs van Loop met je dokter.' Om 13.00 uur gaf Valkenburgs burgemeester Martin Eurlings het startschot, waarna de teams begonnen aan een wandeltocht van vijf of tien kilometer. De burgemeester wandelde zelf ook mee, net als de voetballers van MVV. De deelnemers werden onderweg verrast door uitleg van gidsen en Limburgse traktaties.

Trotse gezichten

Terwijl de deelnemers wandelden, deden hun bezoekers (vrienden, familieleden en sponsors) bij Kasteel Oost mee aan allerlei gezondheidsactiviteiten. Ze konden zich laten masseren of hun conditie testen. Rond 15.00 uur kwamen de meeste wandelaars weer over de finish, toegejuicht door de bezoekers en aangemoedigd door muzikanten.

De opbrengst van de actie "Loop met je dokter" gaat naar drie projecten van het Maastricht UMC+. De Maastricht Studie, reanimatieonderwijs en Gezond à la Carte. '