Gemeente Barneveld


Expositie in Hulpverleningscentrum Barneveld

Thea Botschuijver en Trudy van Eijk-Soeters, leden van het Kunstenaarscollectief Ede en Omgeving (KEO), exposeren hun schilderijen tijdens een nieuwe expositie in het Hulpverleningscentrum aan de Nijkerkerweg 119 in Barneveld.

Werk Thea Botschuijver Thea Botschuijver
Thea Botschuijver woont en werkt in Bennekom, zij doet haar inspiratie op in de natuur, het dagelijks leven en tijdens vakanties. De schilderijen zijn haar vrije vertaling van de indrukken die zij daarbij heeft opgedaan. Thea schildert in een door haar ontwikkelde vrije stijl. Ze werkt voornamelijk met acryl verven, die in vele kleurlagen over elkaar worden aangebracht op papier, linnen of panelen. Haar schilderijen worden gekenmerkt door het vele kleurgebruik dat uitmondt in vrolijke en optimisme uitstralende kunstwerken die veel mensen aanspreken.

Door het veelvuldig toepassen van gemengde technieken (het aanbrengen van diverse materialen op het doek) ontstaat er een extra dimensie en dit gekoppeld aan haar neiging tot abstractie levert kunstwerken op die veel ruimte laten voor de eigen fantasie van de beschouwer, waardoor er een constante dialoog is tussen het kunstwerk en de beschouwer waardoor het werk blijft boeien.

Werk Trudy van Eijk-Soeters Trudy van Eijk-Soeters Trudy van Eijk is na de lerarenopleiding tekenen en textiele werkvormen enige jaren lid geweest van het Hilversums Ambachts Kollektief. Nu ze in Ede woont heeft ze zich aangesloten bij KEO. Ze werkt met diverse technieken, een variatie van potlood, pen tot pastel, acryl en collagetechnieken. Soms spelen in het figuratieve werk, dieren en gezichten een rol. Veel werk is gebaseerd op delen uit de natuur, in landschapsvorm of een wat abstractere versie daarvan. De structuren van bladeren, boombast en aardlagen vindt ze fascinerend en komen vaak terug in haar werk. Elementen zoals mossen en paddenstoelen worden soms sterk vergroot weergegeven wat een surrealistisch effect heeft. Het geeft een boeiend resultaat.

Openingstijden van de expositie
De expositie is van 6 oktober 2011 t/m 6 januari 2012 in het Hulpverleningscentrum aan de Nijkerkerweg 119 in Barneveld. Openingstijden: maandag t/m donderdag van 09.00 - 16.00 uur en vrijdag van 09.00 - 12.30 uur. De expositie is op de eerste verdieping.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl