Stichting Aids Fonds

Kandidaat jongerenvertegenwoordiger VN vraagt aandacht voor hiv/aids

03-10-2011

Annette Morón (21), student Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam, heeft op 12 september de halve finale gehaald van de verkiezing van de nieuwe jongerenvertegenwoordiger naar de VN. Jongerenvertegenwoordigers zorgen ervoor dat de stem van Nederlandse jongeren gehoord worden, en vormen ook de schakel tussen jongeren en (politieke) instanties.

De zes overgebleven kandidaten zullen komende weken campagne voeren. Iedere week voeren twee kandidaten campagne tegen elkaar.

Bestrijden van hiv/aids
De campagneweek van Morón begint 3 oktober en eindigt 10 oktober. Zij is gemotiveerd om de vele ongelijkheden in de wereld te veranderen. Eén van die ongelijkheden heeft betrekking op hiv/aidspatiënten in ontwikkelingslanden. De boodschap luidt: hiv/aids kent geen grenzen - maar de toegang tot medicijnen die deze epidemie leefbaar maakt wél. Voor Nederlandse jongeren hoeft hiv/aids geen onmiddellijke dood te betekenen - maar voor jongeren in Afrika en Azië is dit vaak wel het geval. Morón wil proberen Nederlanders ervan bewust maken dat medicijnen die hiv/aids leefbaar maken, toegankelijk moeten zijn voor álle patiënten, zonder grenzen of uitzonderingen.

Stemmen
Stemmen kan via www.dewereldvandevn.nl of door de naam van de kandidaat, Annette, naar 5040 te smsen (normaal tarief). Op 23 oktober, aan de vooravond van de internationale dag van de VN, vindt de finale van de verkiezing plaats tijdens het evenement UN&me.