FNV KIEM

Principeakkoord Wegener bereikt

maandag 03 oktober 2011

FNV KIEM heeft samen met de werknemersorganisaties NVJ, CNV Media en De Unie een principeakkoord over de inhoud van een sociaal plan bereikt met Wegener NV. Het heeft ongeveer twee jaar geduurd om tot een inhoudelijk goed akkoord te komen. Volgende week maandag op 10 oktober komen alle partijen bij elkaar om de tekst van het sociaal plan definitief te maken, waarna deze wordt verspreid naar de leden.

Van werk naar werk
De aanleiding voor een nieuw sociaal plan heeft te maken met het aflopen van het sociaal plan Delta/sluiting drukkerij Nijmegen. Daarnaast was het de uitdrukkelijke wens van Wegener om te komen tot een sociaal plan waarbij de nadruk zou liggen op "van werk naar werk".

Ledenbijeenkomsten
Later deze maand vinden er ledenbijeenkomsten plaats op verschillende locaties. De stemming over het sociaal plan zal schriftelijk plaatsvinden.
Bernard van Iren heeft namens FNV KIEM onderhandeld over het plan. Hij is erg tevreden met de inhoud ervan. "Het brengt zeker wel een cultuuromslag met zich mee. Waar voorheen de nadruk lag bij goede financiële voorzieningen, ligt deze nu veel meer bij mobiliteitsbevordering. Hier zullen veel mensen aan moeten wennen".

De belangrijkste uitgangspunten:

1. Van werk naar werk

2. Efficiënte inzet van middelen

3. Effectieve inzet van middelen

4. Marktconformiteit

5. Mobiliteit bevorderend

6. Cultuuromslag

7. Evaluatie en verantwoording

Lees hier de grote lijnen van het principeakkoord.

Zie het origineel