Kamer van Koophandel

Wethouder de Ridder blij met Bizzi

maandag 3 oktober 2011

In een Tilburgs stadhuis bomvol jonge ondernemers is gisteren het blad Bizzi van de Kamer van Koophandel (KvK) Brabant uitgereikt aan wethouder Erik de Ridder van economische zaken: "Ondernemerschap leeft, zeker in Tilburg."
Bizzi2 cover
Bizzi is een blad voor jongeren die geïnteresseerd zijn in ondernemerschap. Het venieuwde blad biedt informatie en inspiratie en laat veel jonge ondernemers aan het woord. Bizzi is overhandigd aan de Tilburgse wethouder Erik de Ridder omdat zijn gemeente zich meer dan gemiddeld inspant om ondernemende jongeren op weg te helpen. Zo was de kick de kick off voor de studentbedrijven van dit jaar gistermiddag in Tilburg. Ook werd de Tilburg Award Jong Ondernemen uitgereikt aan studentbedrijf Invorm van De Rooij Pannen. Daarnaast is Tilburg actief in het Tilburgs Platform Jong Ondernemen. "Ik ben er trots op zo'n grote groep jonge ondernemers hier te mogen ontmoeten. Wat is er mooier dan bouwen aan je eigen bedrijf? Jullie nemen initiatief en daar heb ik bewondering voor", aldus De Ridder.

De activiteiten van de gemeente Tilburg lijken te lonen. De gezamenlijke mbo- en hbo-opleidingen in Tilburg tellen 39 studentbedrijven. Daarmee staat Tilburg aan top in vergelijking met de steden als Den Bosch (36 studentbedrijven), Eindhoven (28) en Breda (25). De Kamer van Koophandel spant zich al jaren in om ondernemerschap onder jongeren te stimuleren. Jonge ondernemers zijn een belangrijke motor voor de economie. Ze zorgen voor innovatie en werkgelegenheid. "Ondernemers met elkaar in contact laten komen, is één van de activiteiten van de KvK", aldus bestuurslid Daan Kersten. "Ondernemen leer je onder meer door de kunst af te kijken van een ervaren 'coureur'. In het blad Bizzi komen veel jonge, maar ervaren 'coureurs' aan het woord. Ze helpen je het circuit te verkennen en op tijd af te remmen, te versnellen en bij te tanken", aldus Kersten aan het adres van de jongen ondernemers in Tilburg. Hij reikte de glossy Bizzi uit aan wethouder de Ridder. Behalve de wethouder reageerden de jongeren in de zaal positief op het blad.

Bron: KvK