Rijksgebouwendienst


Scheepvaartmuseum weer open

maandag, 3 oktober 2011

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam opende op 2 oktober na een grootscheepse renovatie in opdracht van de Rijksgebouwendienst haar deuren weer voor het publiek. Koningin Beatrix was als beschermvrouwe van de Vereeniging Nederlandsch Historisch Scheepvaart Museum op 1 oktober aanwezig bij de officiële heropening.
Pers krijgt presentatie

Tijdens de perspresentatie

Technische hoogstandjes

Architect (en voormalig Rijksbouwmeester) Liesbeth van der Pol tekende voor het ontwerp van het nieuwe Scheepvaartmuseum. Opvallend in het nieuwe museum is de binnenplaats, Het Open Pleyn, dat met een prachtig glazen dak naar ontwerp van de Luxemburgse architect Laurent Ney een nieuwe functie als centraal oriëntatiepunt en als evenementenlocatie heeft gekregen. Behalve de overkapping van de binnenplaats zijn nog twee andere aanpassingen zeer bijzonder te noemen: de akoestische aanpassing van de stenen vloer op de binnenplaats en de klimaatvitrines voor de collectie van het museum.

Tentoonstellingen

Het Scheepvaartmuseum is ingericht met dertien nieuwe, interactieve tentoonstellingen. Bezoekers van alle leeftijden kunnen ervaren hoe de zee invloed heeft gehad op de Nederlandse cultuur. Verder zijn er naast bijzondere objecttentoonstellingen ook tentoonstellingen voor kinderen, zoals `Zie je in de Gouden Eeuw' en `Het verhaal van de walvis'.
* Bekijk de beelden van de NOS over het nieuwe Scheepvaartmuseum: 'de lat ligt hoog'

* Meer informatie over de renovatie van het Scheepvaartmuseum
* Lees meer over het nieuwe Scheepvaartmuseum in het oktobernummer van SMAAK.

---

Gerelateerd nieuws
Koningin eregast bij heropening gerenoveerd Scheepvaartmuseum

donderdag, 18 augustus 2011
Koningin Beatrix is zaterdagavond 1 oktober aanwezig bij de officiële heropening van het...