Gemeente Roerdalen


Geslaagde open dag gemeente Roerdalen

Ongeveer 1500 bezoekers bezochten op zaterdag 1 oktober de open dag van de gemeente Roerdalen. De open dag had als thema: Roerdalen is klaar voor de toekomst. Het college kwam daarom op elektrische fietsen, scooters en steps naar de openingshandeling. Burgemeester Hanselaar knipte na haar toespraak samen met enkele kinderen het lint door bij de ingang van het nieuwe Servicepunt. Daarna kon de open dag beginnen.

In het gemeentehuis waren verschillende presentaties en demonstraties. Via een korte rondleiding door het nieuwe Servicepunt, de centrale balie, kregen bezoekers informatie over de vernieuwde dienstverlening van de gemeente. Veel mensen namen een kijkje in het gemeentelijke archief, de vergaderruimtes en het kantoorgedeelte. Lauren Scheepers, muzikaal talent uit Sint Odiliënberg, verzorgde twee mooie optredens. De speakers corner van de gemeenteraad zorgde voor een discussie tussen bestuur en inwoners. Milan en Sophie en Luuk en Shirley werden tijdens het kinderhuwelijk in de onecht verbonden.

Buitenprogramma

Het zonnige weer zorgde ervoor dat het buitenprogramma goed tot zijn recht kwam. De wijkteams van de gemeentelijke buitendienst stelden zich, inclusief hun wagenpark, aan de bezoekers voor. Er was veel bekijks voor het `simulatiespel alcohol' van de politie Echt-Susteren/Roerdalen. Ook het wervingsteam `Hart voor hart Roerdalen' en de vrijwillige brandweer Montfort gaven demonstraties. Bezoekers konden een proefritje maken met elektrische fietsen en scooters, de vervoersmiddelen van de toekomst. Ook het springkussen werd goed gebruikt.

Vernieuwbouw gemeentehuis

Alle medewerkers in één gebouw en de verbetering van de dienstverlening vormden de belangrijkste aanleiding voor de uitbreiding van het gemeentehuis. In de h-vormige aanbouw is onder andere het Servicepunt Roerdalen gevestigd. Dit is de centrale balie waar inwoners terecht kunnen voor alle gemeentelijke producten en diensten. Het gebouw heeft 122 werkplekken voor de in totaal 170 medewerkers, die werken op basis van flexibel werken. De start van de verbouwing was in juni 2010. Toen werd ook de vestiging in Herkenbosch gesloten. De gemeente Roerdalen was ruim een jaar gehuisvest in voormalig Zorgcentrum de Petrusberg. Sinds eind juni 2011 is het vernieuwde gemeentehuis geopend. De totale kosten bedroegen 3,5 miljoen euro.

Laatst bijgewerkt op 03-10-2011