Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Voortgang bestuurlijk overleg Rotterdamsebaan

3 oktober 2011 - Het intergemeentelijk bestuurlijk overleg Rotterdamsebaan heeft vandaag aan de drie betrokken colleges van burgemeester en wethouders van Leidschendam- Voorburg, Rijswijk en Den Haag een voorstel gestuurd voor de verdere aanpak van het project Rotterdamsebaan.

De gesprekken over het tracé van de Rotterdamsebaan in de Vlietzone liepen in maart dit jaar vast door meningsverschillen tussen met name Den Haag en Leidschendam-Voorburg. Om de impasse op te lossen hebben de drie betrokken wethouders in juni de heer Govert Veldhuijzen verzocht om als bemiddelaar op te treden. Hij heeft voorstellen gedaan om het proces weer vlot te trekken, die nu zijn voorgelegd aan de drie colleges.

In de komende maanden zullen alle reeds in de discussie gebrachte varianten, ook die van bewoners, op gelijke basis met elkaar worden vergeleken. Onder meer worden daarbij aspecten als de gevolgen voor het verkeer, de inpassing in de Vlietzone en de kosten afgewogen. Eind januari 2012 zullen de conclusies van die afweging worden voorgelegd aan de drie gemeenten.

De heer Veldhuijzen heeft de colleges verzocht - al dan niet na overleg met de betrokken raadscommissies - uiterlijk 21 oktober 2011 te berichten of zij met de aanpak kunnen instemmen.