Gemeente Barneveld


Verkeersaanpassingen Hoofdstraat in Voorthuizen

De Hoofdstraat in Voorthuizen is een gebiedsontsluitingsweg en heeft een belangrijke functie voor de doorstroming van het verkeer. Bij deze functie past een snelheid van 50 km/uur. De parallelwegen van de Hoofdstraat zijn erftoegangswegen. Dat betekent dat het bereiken en verlaten van de percelen op deze parallelwegen de belangrijkste functie van de weg is. Om de inrichting en het gebruik van de parallelwegen overeen te laten komen met de functie van de weg, verlaagt de gemeente de maximumsnelheid. Daarbij zal de gemeente de inrichting van de wegen enigszins aanpassen.

Instellen 30 km/uur op parallelwegen
De maximumsnelheid op de parallelwegen langs de Hoofdstraat wordt dit najaar teruggebracht naar 30 km/uur. Het verkeersbesluit hiertoe is enige tijd geleden genomen en gepubliceerd. Tegen dit verkeersbesluit is geen bezwaar ingediend. Bij de zone-ingangen zal door middel van verkeersborden en markeringen de nieuwe maximum snelheid worden aangegeven.

Voorstel verminderen verbindingen parallelweg-hoofdrijbaan Om de verkeersveiligheid op de hoofdrijbaan en de parallelwegen te verbeteren wil de gemeente het aantal aansluitingen van de parallelwegen op de hoofdrijbaan verminderen. Elke aansluiting is namelijk een mogelijk punt van kruisend verkeer. Door het aantal punten te verminderen, vermindert de kans op een ongeval. Ook wordt ongewenst gebruik van de parallelwegen door doorgaand verkeer tegengegaan, omdat de lengte van de route via de parallelweg langer en daardoor minder aantrekkelijk wordt.

Uw mening over het voorstel gevraagd
Voordat de gemeente het aantal verbindingen tussen de parallelweg en de hoofdrijbaan van de Hoofdstraat uitvoert, wil de gemeente u de gelegenheid bieden om op het plan te reageren. Heeft u opmerkingen op het voorstel over het opheffen van een aantal verbindingen, dan verzoekt de gemeente u deze voor 10 oktober aan ons kenbaar te maken. Op basis van de reacties wordt bepaald of er voldoende draagvlak is om de verbindingen op te heffen. U kunt u reactie sturen aan: gemeente Barneveld, afdeling V&I, t.a.v. mevr. Storm, postbus 63, 3770 AB Barneveld.

* Hoofdstraat Voorthuizen- presentatie-a4.pdf

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl