Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 3 oktober

Noord-Holland Noord, 03-10-2011 o 14:30 uur

Woninginbraken

Hoorn, zondag 2 oktober

Omstreeks 22.00 uur ontdekte de bewoonster van een woning aan de Rembrandtlaan dat er in haar woning was ingebroken. Bij thuiskomst zag zij dat zowel de tuindeur als de achterdeur van de woning openstonden. De woning bleek doorzocht te zijn. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen. De politie onderzoekt de inbraak.

Hoorn, maandag 3 oktober

Een 49-jarige bewoner van een woning aan het Keern werd om 04.15 uur door getuigen gewaarschuwd dat er iemand op zijn erf liep. Buiten trof hij zijn maaimachine en enkele andere goederen uit zijn schuur aan. De schuur was niet afgesloten. De inbreker werd niet meer aangetroffen.

Alkmaar, zondag 2 oktober

Aan de Offenbachstraat werd tussen 18.15 uur en 20.45 uur ingebroken in een woning. De 71-jarige bewoonster ontdekte de inbraak toen zij thuiskwam. De woning bleek geheel doorzocht te zijn. Vermoedelijk is men binnengekomen door de schuifpui te forceren.

Rijden zonder verzekering, apk en rijbewijs

Den Helder, maandag 3 oktober

Omstreeks 04.00 uur hield de politie op de Doggersvaart een 30-jarige automobiliste uit Den Helder aan voor een alcoholcontrole. Ze bleek niet te hebben gedronken. Navraag van het kenteken leerde echter dat de auto niet verzekerd was en dat de apk was verlopen. Bovendien bleek de bestuurster niet in het bezit van een rijbewijs. Haar auto is in beslag genomen.

Rijden onder invloed

Hoorn, zondag 2 oktober

Naar aanleiding van een aanrijding met uitsluitend materiële schade op de Electronweg omstreeks 19.15 uur, werd bij een 54-jarige automobiliste uit Hoofddorp een alcoholcontrole gehouden. De uitslag van deze ademanalyse bedroeg 1025 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

Verjaardagsfeest loopt uit de hand

Sint Maarten, zondag 2 oktober

Het verjaardagsfeest van een 30-jarige man uit Sint Maarten eindigde in een vechtpartij, toen enkele gasten teveel dronken. Een 23-jarige man en een 28-jarige man, beiden uit Alkmaar, werden door de jarige verzocht weg te gaan uit de woning aan de Surmerhuizerweg, toen zij zich vervelend gedroegen. Toen zij dit weigerden, ontstond er een vechtpartij, waarbij de 23-jarige een mes trok. Vrienden van de jarige maakten een einde aan de vechtpartij door ertussen te springen. Een 33-jarige man uit Noord-Scharwoude en een 19-jarige man uit Alkmaar raakten hierbij lichtgewond. De 23-jarige man en de 28-jarige man werden omstreeks 23.00 uur aangehouden aan de West-Friese Zeedijk in Sint Maarten. Bij de 23-jarige man werd een mes in zijn kleding aangetroffen.

Vernieling planten

Casticum, zondag 2 oktober

Bij het gemeentehuis zijn nieuwe planten uit de perken getrokken, zowel naast de muur van het gemeentehuis aan de Soomerwegh, als uit het perk in de middenberm. Dit werd omstreeks 08.15 uur ontdekt. Het gaat om 30 tot 40 planten, die op de weg terecht zijn gekomen. Veel planten waren inmiddels kapot gereden. Getuigen die hebben gezien wie de planten vernield hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Snelheidscontroles 50 km-wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Opmeer, maandag 3 oktober

Tussen 08.45 uur en 10.00 uur controlleerde de politie op de Pade op snelheid. Op deze 50-km weg reden acht automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/uur.

Wognum, maandag 3 oktober

Bij een snelheidscontrole op de Nieuweweg tussen 10.20 uur en 11.05 uur reden drie automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 69 km/uur.