Politie Rotterdam-Rijnmond

Politie Rotterdam Rijnmond start pilot "aangifte medewerkers RET"

Datum incident: 03-10-2011 Locatie: - District/dienst: Korps / overig

Datum publicatie: 03-10-2011 14:33

Het tegengaan van geweld en agressie tegen hulpverleners is een speerpunt van de rijksoverheid. Daarom vinden gemeenten, politie, OM en organisaties met een publieke taak het belangrijk dat van alle incidenten aangifte wordt gedaan.

Uit onderzoek onder RET medewerkers bleek onlangs dat niet alle incidenten worden aangegeven. In de pilot `aangifte medewerkers RET' worden een aantal methoden getest die het doen van aangifte moeten stimuleren.

Voor eenvoudige incidenten, bijvoorbeeld een klap zonder verdere verwondingen, is het voor RET medewerkers mogelijk om aangifte te doen bij hun eigen leidinggevende. Als bijzonder opsporingsambtenaar (BOA) mogen zij dit namens de politieambtenaren opnemen. Daarnaast kan eventueel letsel door de bedrijfsarts van de RET worden vastgesteld.

Deze nieuwe werkwijze past binnen het programma Veilige Publieke Taak, waarmee het kabinet de aanpak van agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak wil stimuleren. De pilot loopt van 1 oktober tot en met 31 december 2011. Wanneer de pilot een succes is, wordt gekeken of ook andere organisaties met een publieke taak kunnen aansluiten.