Verkiezing van beste huurdersorganisatie van start

Persbericht van De Nederlandse Woonbond

De nominaties voor de beste huurdersorganisatie en bewonerscommissie van 2011 zijn bekend. Vijf organisaties dingen mee, waarvan een drietal bewonerscommissies. De verkiezing staat in het teken van energiebesparing.

De jury waardeert de enorme inzet van de vele aangemelde huurdersorganisaties en bewonerscommissies, die vaak tegen veel weerstand aanlopen, maar toch moedig doorgaan. 'In sommige gevallen leidt de inzet echter niet tot concreet resultaat en dat is jammer' aldus juryvoorzitter Anke van Hal.

Alle genomineerde organisaties vervullen een voorbeeldfunctie' volgens de jury. Dat is het geval bij de genomineerde bewonerscommissies Berkelpark in Zutphen, Prinses Beatrixplein in Bennebroek, Wijkvereniging de Molendraai in Bolsward en Huurdersorganisatie De Klink in Nijmegen en Huurderskoepel Scha-gen en Omstreken.

Oproep om te stemmen
Huurders kunnen tot 15 november stemmen op één bewonerscommissie en één huurdersorganisatie. Dat kan op bespaarenergiemetdewoonbond.nl. De uitslag van de verkiezing wordt op 10 december 2011 tijdens de Landelijke Bewonersdag in Arnhem bekend gemaakt.

Selectiecriteria
Bij de selectie van de genomineerden heeft de jury vooral gelet op een brede aanpak van de bewonerscommissie of huurdersorganisatie. Denk daarbij aan inspanningen op het gebied van energiebesparing in combinatie met het organiseren van allerlei sociale activiteiten. Aansprekende resultaten, goede samenwerking met andere partijen en een actieve inzet op beleid van de corporatie en gemeente waren ook belangrijke aspecten. Op de website www.bespaarenergiemetdewoonbond.nl staat uitgebreide informatie over de genomineerden met jurycommentaar.

Juryleden
De jury bestaat uit voorzitter Anke van Hal (hoogleraar Sustainable Housing Transformation op de TU Delft en hoogleraar Sustainable Building and Development aan de Business Universiteit Nyenrode), Albert Koedam (teammanager duurzaamheid bij Aedes) en Mieke Weterings (adviseur duurzaam en gezond bouwen en energieambassadeur van de Woonbond).




Razende Robot Reporter