Politie Rotterdam-Rijnmond

Politie onderzoekt incident bij voetbalvereniging

Datum incident: 03-10-2011 Locatie: Vlaardingen - District/dienst: Waterweg-Noord

Datum publicatie: 03-10-2011 15:04

Vlaardingen - De politie heeft een team samengesteld dat onderzoek doet naar het incident bij een Vlaardingse voetbalvereniging, waarbij zaterdag een 12-jarige jongen zwaargewond raakte aan zijn hand.

De jongen uit Vlaardingen stak tegen half vier bij de voetbalvereniging aan de Zwaluwenlaan een fakkel aan. Getuigen verklaarden dat zij een enorme knal hoorden. De jongen werd zwaargewond overgebracht naar het Erasmus MC. Inmiddels gaat het naar omstandigheden goed met hem. De getuigen werden opgevangen in de kantine van de voetbalvereniging en hen werd slachtofferhulp aangeboden.

Uit onderzoek van de Forensische Opsporing is inmiddels gebleken dat, de jongen vermoedelijk zwaarder vuurwerk heeft afgestoken dan een rookfakkel. Verder onderzoek moet uitwijzen wat het exact is geweest en wie het vuurwerk mee heeft genomen naar de voetbalvereniging.

De 50-jarige inwoner uit Maassluis, die de jongen een ' vuurtje' gaf heeft zich afgelopen weekend vrijwillig gemeld. De man is na verhoor heengezonden.

Update op bericht: Jongen zwaargewond door afsteken fakkel