Politie Rotterdam-Rijnmond

Politie opent speciaal telefoonnummer voor informatie zedenmisdrijf Bernisse

Datum incident: 03-10-2011 Locatie: polderweg - District/dienst: De Eilanden Korps / overig RRD

Datum publicatie: 03-10-2011 15:54

Een team van 20 rechercheurs onderzoekt het zedenmisdrijf dat donderdagochtend 29 september in het natuurgebied tussen Zuidland en Abbenbroek (gemeente Bernisse) plaatsvond. Op een speciaal voor dit misdrijf geopend telefoonnummer zijn ruim 60 tips binnengekomen over dit misdrijf. De politie komt graag in contact met iedereen die donderdagochtend 29 september in het natuurgebied was.

Rechercheonderzoek

Een 39-jarige vrouw uit de gemeente Bernisse werd donderdagochtend rond kwart voor tien met geweld de bosjes ingetrokken door een nog onbekende man. Hier werd zij het slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf. Ondanks een grote zoektocht, waarbij ook de politiehelikopter werd ingezet, werd de verdachte niet meer aangetroffen. Een uitgebreid rechercheonderzoek werd gestart.

Speciaal telefoonnummer

De politie surveilleert zowel herkenbaar als onherkenbaar in en rond het natuurgebied. Alle bewoners van de dorpskernen rondom het natuurgebied zijn door de burgemeester van Bernisse middels een brief geïnformeerd en gevraagd informatie door te geven aan het rechercheteam. De politie heeft een speciaal telefoonnummer geopend voor alle tips en informatie over dit misdrijf: 0800-7444488. Tot nu toe zijn er al ruim 60 tips binnengekomen.

Getuigenoproep

Het rechercheteam komt graag in contact met iedereen die donderdagochtend 29 september in het natuurgebied tussen Zuidland en Abbenbroek was en nog niet met de politie heeft gesproken. Ook personen die weten wie mogelijk de verdachte zou kunnen zijn, worden verzocht om te bellen met het telefoonnummer: 0800-7444488.

Signalement verdachte

Het signalement van de verdachte is als volgt:

Een blanke man van rond de 60 jaar met een stevig postuur. Hij is circa
1.70m lang en heeft golvend donker/grijzend haar dat achterover gekamd is. Hij droeg donderdagochtend een zwarte broek en een zwart jack, mogelijk motorjack en een rood shirt.

De politie verzoekt slachtoffers van (zeden)misdrijven om altijd aangifte te doen. Zo ook als er vrouwen zijn, die in de omgeving van het natuurgebied zijn lastig gevallen of slachtoffer zijn geworden van een zedenmisdrijf. Zij worden verzocht contact op te nemen met telefoonnummer 0800-7444488.

Update op bericht: Politie onderzoekt zedenmisdrijf