Gemeente Bergen op Zoom


Structuurvisie Bergen op Zoom 2030 vastgesteld

In de gemeenteraad van 22 september is de Structuurvisie Bergen op Zoom 2030 vastgesteld. De structuurvisie geeft op hoofdlijnen een toekomstbeeld van de gewenste ruimtelijke inrichting van de gemeente tot 2030. De notitie vormt een leidraad voor het nemen van ruimtelijke beslissingen.

Daarbij wordt een bepaalde ruimtelijke ontwikkeling al dan niet mogelijk gemaakt door bijvoorbeeld het opstarten van een bestemmingsplanprocedure, het beschikbaar stellen van financiële middelen en het sluiten van overeenkomsten.

In de structuurvisie wordt onder meer ingegaan op hoe verder te gaan met de reeds in gang gezette woonprojecten, de toekomst van de bedrijventerreinen, de fysieke infrastructuur, de recreatieve potenties, het water en het groen in en rondom de stad.

De structuurvisie bestaat uit ruimtelijk streefbeelden voor de lange termijn, een toetsingskader in de vorm van een structuurvisiekaart met een onderverdeling naar functie (wonen, werken, recreatie, groen, etc.) van alle gebieden in de stad en een projectenkaart. De projectenkaart en -tabel geven aan met welke projecten de Gemeente Bergen op Zoom haar ambities wil realiseren.

U kunt de gemeentelijke bestemmingsplannen ook vinden op ruimtelijkeplannen.nl, een landelijke database waarop alle gemeentelijke bestemmingsplannen en structuurvisies zijn te raadplegen.