Rijksgebouwendienst


Rijksgebouwendienst publiceert aanbesteding integraal beheercontract

maandag, 3 oktober 2011

De Rijksgebouwendienst heeft op 3 oktober de aanbesteding gepubliceerd van de proef met maincontracting. Voor het beheer en onderhoud in drie penitentiaire inrichtingen zoekt de Rgd drie afzonderlijke marktpartijen om een integraal beheercontract mee te sluiten. onderhoudswerk

Samen optrekken

De Rijksgebouwendienst zoekt samenwerkingspartners die bereid zijn gedurende de looptijd van de proef gezamenlijk op te trekken met de Rijksgebouwendienst en de Dienst Justitiële Inrichtingen en te investeren in de ontwikkeling van integrale beheercontracten. De integrale beheercontracten voor de penitentiaire inrichtingen worden aanbesteed voor een periode van maximaal acht jaar.

Één opdrachtnemer

Bij integrale beheercontracten (maincontracting) wordt voor het onderhoud één opdrachtnemer gecontracteerd, in plaats van meerdere aannemers. Deze opdrachtnemer coördineert het onderhoud en is verantwoordelijk voor de kwaliteit. Hierdoor wordt meer verantwoordelijkheid belegd bij de leverancier. De Rijksgebouwendienst krijgt als opdrachtgever een regierol.