Gemeente Stede Broec

Eerste schoolbus Martinus naar Hoorn

30-09-2011 Maandag 3 oktober rijdt de eerste bus tussen het Martinuscollege en de noodlocatie in Hoorn.
Wethouder Lydia Groot van Stede Broec en de directeur van het Martinuscollege, Kees van Bergeijk, gaan maandag 3 oktober samen met leerlingen mee met de eerste rit van de bus die pendelt tussen de school en de noodlocatie in Hoorn. Wethouder Peter Westenberg van de gemeente Hoorn zal de bus verwelkomen.
Na de vondst van asbest in het Martinuscollege is een deel van het gebouw voorlopig gesloten. Het nieuwste bouwdeel is na het opruimen van de asbestbesmetting weer toegankelijk. Na drie weken school volgens een aangepast rooster, hebben de leerlingen vanaf 3 oktober weer les volgens normale roostertijden in dit deel van het gebouw en op twee noodlocaties.

De school heeft samen met de gemeente Stede Broec gezocht naar een geschikte tijdelijke huisvesting die voor vijf maanden gebruikt kan worden met een mogelijke verlenging tot tien maanden. Op het terrein van het Martinuscollege staan nu achttien noodlokalen bestemd voor de leerlingen van het VMBO en de MAVO.
Voor de ruim achthonderd leerlingen van de HAVO, het Atheneum en het Gymnasium is ruimte gevonden in een voormalig schoolgebouw aan de Nieuwe Steen in Hoorn. Zij kunnen op vertoon van hun schoolpas gebruik maken van bussen die volgens een dienstregeling langs verschillende opstapplaatsen rijden. De bussen rijden vier verschillende routes. In Hoorn zijn in- en uitstapplaatsen gemaakt met een veilig oversteek naar het schoolgebouw.

De gymlessen worden bij het Martinuscollege gegeven aan het begin of aan het eind van de dag. De leerlingen komen op de dag dat zij gymles hebben met de fiets naar school en worden voor de overige lessen van de opstapplaats aan de Nijverheidsweg in Grootebroek naar Hoorn vervoerd. De periode waarvoor de tijdelijke huisvesting wordt gebruikt is vooralsnog drie tot vijf maanden. Een onderzoeksbureau is bezig met onderzoek voor de asbestsanering. Afhankelijk van deze resultaten en de financiële gevolgen zal besloten worden wat er moet gebeuren. Er zijn een drietal scenario's opgesteld: het inpakken van asbesthoudende materialen, verwijdering van al het asbest of slopen van het gebouw. De gemeente Stede Broec verwacht hierover eind oktober een besluit te nemen.

Tijdstip vertrek eerste bus

De bus vertrekt maandag 3 oktober om 7.40 uur van de opstapplaats aan de Nijverheidsweg in Grootebroek, tegenover het Martinuscollege. De aankomst in Hoorn is om ± 8.00 uur.
30-09-2011