Proost op de smaak van de herfst met Grolsch

Persbericht van Koninklijke Grolsch NV

Proost op de smaak van de herfst met Grolsch
Grolsch Premium Herfstbok weer verkrijgbaar

Lang verwacht, vandaag gekomen. Vanaf maandag 3 oktober is Grolsch Premium Herfstbok weer verkrijgbaar. Grolsch Herfstbok is een traditioneel karaktervol bier met een stevige, zachtzoete smaak. Als marktleider in het Herfstboksegment is Grolsch ook dit jaar weer de smaakmaker, letterlijk en figuurlijk! Op grolsch.nl presenteert Grolsch dit seizoen overheerlijke Herfstbokgerechten. Herfstbok is niet alleen een perfect bier voor in de horeca, maar zeker ook voor aan tafel. Het combineert namelijk uitermate goed met uiteenlopende hapjes en gerechten. Grolsch Herfstbok gaat uitstekend met de wat stevigere maaltijden zoals wild, stamppotten, en geroosterd of gerookt vlees en vis.

Het echte najaarsgevoel
Een perfecte herfstdag: gure najaarsstormen, bedauwde bossen die langzaam van rood naar geel kleuren, een boswandeling en afsluiten met een heerlijk glas Herfstbok. Maar Grolsch Herfstbok is niet alleen om te drinken. Het leent zich ook uitstekend om mee te koken. Het echte herfstgevoel uit een langzaam pruttelende pan met Grolsch Premium Herfstbok. Grolsch daagt consumenten uit om alles uit haar Herfstbok bier te halen. Op grolsch.nl staan daarom smaakvolle gerechten in warme herfstkleuren om thuis te proberen en vrienden of familie aangenaam te verrassen.

Koken met bier
Bier is van oorsprong een volksdrank. In de 17de eeuw waren er in Nederland veel bierbrouwers. Men dronk geen water, maar iedereen dronk bier. Ook in de keuken was bier heel gewoon. Langzaam is deze traditie verloren gegaan. Jammer, want bier leent zich uitstekend om mee te koken. Zeker Grolsch Herfstbok met haar warme, zoete en kruidige smaak. De zuren in het bier maken net als bij wijn de vezels van vlees lekker mals. De alcohol in het bier verdampt tijdens het koken, daar gaat het dus niet om. Het is de smaak van het bier dat gerechten een uitzonderlijke aroma meegeeft.

Bokbierfestivals
De introductie van Grolsch Herfstbok gaat net als andere jaren uiteraard samen met bokbierfestivals in verschillende steden. Zo zijn er bokbierfestivals in onder meer de geboortestad van Grolsch, Groenlo, in Hengelo, Zwolle, Kampen en Zutphen. Traditioneel zullen de eerste fusten met paard en wagen worden uitgereden langs diverse supermarkten en horecagelegenheden.

Op de smaak van Grolsch Herfstbok!

Over Grolsch Herfstbok
Grolsch Herfstbok is een traditioneel karaktervol bier met een stevige, zachtzoete smaak.
Grolsch Herfstbok heeft een warm en toegankelijk karakter, zachte geuren en een robijnrode kleur. Dit bier vloeit uitsluitend in de herfst- en wintermaanden. Grolsch Herfstbok bevat 6,5% alcohol en de aanbevolen drinktemperatuur is 8-10 graden Celsius.

*

Links:
http://www.koninklijkegrolsch.nl



Razende Robot Reporter