Politie Midden- en West Brabant

Inbrekers actief in Alphen - Chaam

Alphen. Chaam, 03-10-2011 o Afgelopen nacht (3 oktober 2011) waren woninginbrekers actief in Alphen (NB). In drie gevallen lukte het de inbrekers om binnen te komen. In twee gevallen bleef het bij een poging omdat het de dader(s) niet lukte om binnen te komen. Aan het einde van de nacht vond ook een kraak plaats bij een tankstation in Chaam.

Kijkend naar de tijdlijn zijn de inbraken vermoedelijk gepleegd tussen 22.00 en 08.00 uur. Op de Baarleseweg was het drie keer raak. Bij twee naast elkaar gelegen woningen werd het slot van de schuifpui
geforceerd. De criminelen gingen er vandoor met contant geld, een horloge en een mobiele telefoon. Een paar deuren verderop bleef het bij een poging. Hier was overigens wel braakschade aan de achterdeur te zien.

In de Raadhuisstraat kwamen de daders binnen door een zijdeur open te wrikken. De buit bestond hier uit een fotocamera. Tot slot werd er ook nog geprobeerd om in te breken op de Stationsstraat. De poging strandde omdat de inbrekers de achterdeur niet open kregen.

Op maandag 3 oktober 2011, rond 05.45 / 06.00 uur werd de eigenaar van een tankstation aan de Baarlesestraat in Chaam ruw in zijn slaap gewekt. Met een steen werd hard tegen het glas van de shop geslagen. Omdat het veiligheidsglas was, lukte het de daders niet om binnen te komen. Vermoedelijk ging het om twee mannen. Ze vertrokken onverrichter zake in een donkerkleurige personenauto

In alle gevallen heeft de politie een aangifte opgenomen. Daar waar sporen waren, stelde de technische recherche een sporenonderzoek in. Er wordt een buurtonderzoek ingesteld en de serie inbraken heeft de aandacht van de wijkagent.

Inbraakpreventie
Een inbreker zal altijd zoeken naar de zwakke plekken van een woning om naar binnen te komen. De politie adviseert daarom om op eenzelfde manier naar uw woning te kijken. Stel u voor dat u de sleutel hebt verloren en uw huis toch in wilt komen. Op welke plaats zou dat het eenvoudigst gaan?
Goed hang- en sluitwerk kan veel ellende voorkomen. Als het een inbreker té moeilijk wordt gemaakt, zoekt hij graag een ander doelwit, waar hij minder weerstand tegenkomt.
Bedenk dat een inbreker snel, geruisloos en het liefst in donker werkt.

De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 03-10-2011 17:10 | © Regio Midden en West Brabant |