Startschot 'Maatwerken' gegeven door Minister Van Bijsterveldt

Persbericht van Lof Media

Achmea, Microsoft en TNO ontvangen als eerste erkenning Maatwerken

Utrecht, 3 oktober - Tijdens het vandaag gehouden Lof Work+Life=Inspiration congres heeft Minister Van Bijsterveldt het startschot voor de erkenning Maatwerken gegeven. Maatwerken houdt in dat werkgever en werknemer in gezamenlijke verantwoordelijkheid afspraken maken om individueel talent en ambitie voor beide partijen optimaal te ontplooien en te benutten. Samen streven zij naar een optimale combinatie tussen werk en privé. Maatwerken is de eerste erkenning die zowel de werkgever als de werknemer bevraagt over flexibilisering van arbeid. Achmea, Microsoft en TNO werden op het congres als eerste drie organisaties door Minister Van Bijsterveldt beloond met de nieuwe erkenning Maatwerken.

Lof Work+Life=Inspiration congres
Naast het startschot voor de erkenning Maatwerken vertelden op het Lof Work+Life= Inspiration congres prominente leiders op het gebied van worklife en diversiteit over hun visie en strategie waarmee hun organisaties de toon aan (blijven) geven op nationaal en internationaal niveau. Sprekers waren o.a. Prof. Dr. Willem van Rhenen, Lid van de RvB van 365 en Dr. Anna Fels, psychiater en schrijfster van 'Necessary Dreams: Ambition in Women's Changing Lives'. Tijdens het congres is ook de Loflist 2011 (tien beste werkgevers voor werkende ouders van organisaties groter dan 250 werknemers en de top 5 van organisaties kleiner dan 250 werknemers) bekend gemaakt.

Over Maatweken
Lof Media en Qidos introduceerden op dit congres de erkenning Maatwerken. Deze erkenning is bedoeld om werkgevers die een optimale combinatie werk en privé mogelijk maken middels flexibele werkregelingen en een open cultuur, te belonen en te stimuleren. Wanneer een werkgever de erkenning Maatwerken draagt, maakt hij zich hard om arbeid aan te laten sluiten bij de levensfase van de werknemer. Werkgever en werknemer zijn hier echter samen verantwoordelijk voor. De erkenning wordt ondersteund door het ministerie van OCW. Alle werkgevers die 'Maatwerken' kunnen de erkenning kosteloos verkrijgen: kleine en grote organisaties, in alle sectoren.

Over Lof Media
Lof Media is het crossmediale platform voor een nieuwe generatie werkende ouders die carrière & gezin wil combineren. In samenwerking met werkgevers, overheid en politiek streeft Lof Media ernaar deze combinatie vanzelfsprekend te maken.

Over Qidos
Qidos is een innovatief trainings- en adviesbureau dat organisaties ondersteunt bij vraagstukken rondom nieuwe vormen van HR-beleid. Dit betreffen thema's als levensfasegericht personeelsbeleid, flexibel werken, werk/privé balans en duurzame inzetbaarheid. Opdrachtgevers van Qidos spelen hiermee in op economische en maatschappelijke ontwikkelingen, zoals de krapte op de arbeidsmarkt, de noodzaak tot langer doorwerken en het groeiend aantal tweeverdieners.

Links:
http://www.maatwerken.nl

Noot voor redacties


Lof Media

Noot voor de red actie,

Razende Robot Reporter