Gemeente Almere

Zestien eilandkavels Noorderplassen West in twee uur uitverkocht

03-10-2011

De verkoop van de eilandkavels in Noorderplassen West liep storm. Zestien eilandkavels op het `Middeneiland' in Noorderplassen West die zaterdag in de verkoop gingen waren in twee uur uitverkocht. Tien geïnteresseerden zijn op een wachtlijst geplaatst.

Wethouder Adri Duivesteijn noemt de snelle uitverkoop een groot succes. ,,De woningen die eerder op deze plek werden aangeboden zijn nooit verkocht. Nu het gebied is aangewezen voor particulier opdrachtgeverschap zijn de kavels in twee uur uitverkocht. Particulier opdrachtgeverschap is een remedie tegen de crisis in de woningbouw. Terwijl ontwikkelaars bijna niet meer bouwen, zie je nu in Almere overal woningen uit de grond schieten. Er heerst een grote bedrijvigheid."

Waterrijk

Noorderplassen West ligt bij het Markermeer, achter de Oostvaardersdijk. In deze wijk zijn onder andere vijf eilanden gerealiseerd. Daarvan waren er al twee voor zelfbouw beschikbaar. Het middelste en tevens laatste eiland werd ook verkaveld tot zestien kavels voor vrijstaande of twee-onder-een-kapwoningen. Een houten brug geeft toegang tot het eiland. Alle kavels grenzen aan het water.

Vrijstaand of niet?

De zestien kavels zijn geschakeerd rondom een pleintje, centraal op het eiland. Alle kavels hebben het uitzicht dat je op een eiland mag verwachten. De kavels aan de oostzijde hebben ultiem uitzicht: over de Natte Graslanden richting de Lepelaarplassen. Het geeft een indruk hoe Nederland er vroeger uit moet hebben gezien: moerasgebied, met uitgestrekte plassen en woeste graslanden.

De kavels variëren in grootte van 455 tot 935 m2 en zijn geschikt voor het bouwen van een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning. De kavels zijn medio 2012 bouwrijp.