Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Exclusieve show Enter Shikari in 013

Enter Shikari komt dit najaar terug naar Nederland. De band uit Groot-Brittannië geeft op 3 oktober een exclusief concert in 013. De ongekend populaire groep maakt een licht ontvlambare cocktail van bruut gitaargeweld en stuiterende dansmuziek. De uitverkochte zalen staan dan ook spreekwoordelijk in vuur en vlam wanneer de heren de planken betreden.

De groep, opgericht in 2003, groeit in 2007 uit tot een regelrechte hype nadat verhalen over spetterende concerten breed uitgemeten worden in de Britse muziekpers. De groep verkoopt op eigen kracht de befaamde Astoria in Londen uit. Een debuutalbum laat ook niet lang op zich wachten. Op 'Take To The Skies' klinkt een stevige bak geweld waarop de liefde voor post-hardcore en metal gekoppeld wordt aan een onbedwingbare obsessie voor rave- en trancebeats. Het resultaat is spectaculair te noemen en de fanschare in binnen- en buitenland groeit dan ook explosief.

De vakpers in Nederland is aanvankelijk niet echt te spreken over Enter Shikari, maar dat ligt een opmars totaal niet in de weg. Sterker nog, de vurige sound van de groep uit Hertfordshire spreekt ook hier een dusdanig grote groep fans aan dat concerten steevast uitverkocht raken. Het tweede album 'Common Dreads' (2009) verfijnt de formule en vergroot de populariteit. Speelt de groep in 2007 nog in de kleine India-tent van Lowlands, twee jaar later is Enter Shikari al gepromoveerd naar de grote Alpha-tent.

Het viertal is druk doende met een derde studioalbum dat later dit jaar moet verschijnen. De optredens gaan echter gewoon door. De Warped Tour in Amerika staat op het programma en in thuisland Groot-Brittannië zijn de grote festivals (Leeds, Reading) al geboekt. Dit najaar staat ook Nederland weer op het programma. Clubshows zijn de absolute specialiteit van dit vlammende viertal, dus een optreden in 013 belooft een klapper te worden!

Enter Shikari + supports: Your Demise + Let Live
Maandag 3 oktober | aanvang 20:00 | zaal open 19:00 Tickets ¤ 17,50 (excl. service- en transactiekosten) | Dommelsch Zaal | Voorverkoop vanaf 29 april

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /