Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
29 september 2011


-- Persbericht --

Opening heringerichte rotonde Richterslaan/Esstraat

Vario Group BV en Hoveniersbedrijf Bluiminck nemen beheer over van gemeente

Op maandag 3 oktober om 13.00 uur opent wethouder Vincent van Uem de heringerichte rotonde aan de Richterslaan/Esstraat in Lichtenvoorde. De herinrichting is uitgevoerd door Vario Group BV en Hoveniersbedrijf Bluiminck. Naast de nieuwe inrichting nemen zij ook de komende vijf jaar het beheer en onderhoud van de rotonde over van de gemeente Oost Gelre. In ruil daarvoor kunnen zij op de rotonde een reclame-uiting plaatsen.

Kunstgras en groenvoorziening
Waar de Richterslaan en de Esstraat elkaar kruisen, hebben Vario Group BV en Hoveniersbedrijf Bluiminck een stijlvolle rotonde aangelegd. Vario Group BV zag deze mogelijkheid als een mooie kans om de consument kennis te laten maken met de voordelen van kunstgras voor landschappelijke toepassingen. Het bedrijf levert en realiseert op landelijk niveau kunstgrasconcepten voor in tuinen, speelvelden, dakoplossingen en het openbaar groen. Samen met Hoveniersbedrijf Bluiminck werd de nieuwe rotonde gerealiseerd. Het hoveniersbedrijf is werkzaam in een ruime omgeving rondom de gemeente Oost Gelre en richt zich op het ontwerpen, aanleggen, bestraten en onderhouden van tuinen. Vario Group en Bluiminck hopen zich hiermee verder in de kijker te spelen en al het passerende wegverkeer te laten zien waartoe ze in staat zijn.

Beheer rotonde in ruil voor reclame bedrijf
Eind 2010 hebben wij ondernemers en organisaties in Oost Gelre de mogelijkheid geboden het beheer en onderhoud van een rotonde over te nemen in ruil voor een reclamebord op die rotonde. Drie ondernemers hebben deze kans inmiddels aangegrepen. Naast de rotonde in Lichtenvoorde hebben twee rotondes in Groenlo een totale metamorfose ondergaan: de rotonde aan de Lichtenvoordseweg-Hartreize is heringericht door Wijnbouwbedrijf Schepershof uit Groenlo en de rotonde Ruurloseweg-Borculoseweg door Kersten Hoveniersbedrijf uit Winterswijk-Meddo.

Nog vier rotondes in de aanbieding
Naast de drie genoemde rotondes zijn er nog vier rotondes waarvan we het beheer willen overdragen aan een marktpartij. In Groenlo gaat het om de rotondes aan Ruiterweg/Laarberg en Den Sliem. In Lichtenvoorde om de rotonde aan de Varsseveldseweg en op de Richterslaan/Lievelderweg.

Noot aan de redactie
De pers wordt van harte uitgenodigd bij de officiële opening aanwezig te zijn. Vragen over de inhoud van het persbericht kunt u stellen aan de afdeling Communicatie, Brandt Keegstra, telefoon 0544 - 393552 of aan Vario Group BV, Jasper Eppingbroek, tel. 0544-487163, e-mail: j.eppingbroek@variogroup.eu.
-----------------------
VERTROUWELIJK


---- --