Imtech NV

Imtech versterkt ICT-activiteiten in Oostenrijk met overname Comnet

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het de Oostenrijkse ICT-onderneming Comnet overneemt. Hiermee versterkt Imtech haar positie op de Oostenrijkse ICT-markt. De overname wordt in contanten voldaan en draagt direct bij aan de winst per aandeel. Comnet realiseert met 25 medewerkers opbrengsten van circa 6 miljoen euro.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'In het kader van onze groeistrategie 2015 wenst Imtech op de Europese ICT-markt haar relaties met wereldmarktleiders als IBM, Microsoft en Cisco verder te versterken. In Oostenrijk is de relatie met Cisco nog bescheiden ontwikkeld. Comnet is hier een van de weinige zelfstandige Cisco-partners. Integratie van Comnet binnen Imtech ICT in Oostenrijk leidt tot een welkome uitbreiding van het ICT-dienstenportfolio met onder meer hightech netwerkoplossingen. Omdat Imtech in andere landen al wel over jarenlange samenwerkingsrelaties met Cisco beschikt, kan door middel van interne samenwerking extra toegevoegde waarde aan Oostenrijkse klanten worden aangeboden. Verdere groei van de Oostenrijkse ICT-activiteiten wordt dan ook voorzien.'

Profiel Comnet
Comnet is een kleine, maar sterke, ICT-speler die op basis van het Cisco-dienstenpakket hard- en softwareoplossingen met hoge toegevoegde waarde aanbiedt. De onderneming, opgericht in 1988, is gevestigd in Klosterneuburg nabij Wenen. Comnet is gespecialiseerd in implementatie van innovatieve netwerkoplossingen van vooral Cisco bij middelgrote en grote organisaties en in de (semi)publieke Oostenrijkse sector. Voor deze klanten is Comnet in staat ICT-netwerken beter te managen, te optimaliseren of te 'vergroenen' en de bedrijfszekerheid en veiligheid hiervan te vergroten. Circa vijftig procent van de opbrengsten komt voort uit lopende onderhoudscontracten en consultancy, de andere helft uit levering van software- en hardwareoplossingen. Naast Preferred Partner van Cisco, is Comnet ook Microsoft Certified Partner en partner van ondermeer RSA (IT-secutity oplossingen) en Joulex (groene IT-oplossingen). Het klantenbestand van Comnet is goed gespreid over sectoren als telecom (bijvoorbeeld met een klant als A1 Telekom Austria), banken (onder meer de banken BAWAG PSK en Erste Bank), farmacie (met klanten als Boehringer Ingelheim en Novartis), de industrie (bijvoorbeeld AIT, Austrian Institute of Technology) en de publieke en semi-publieke sector (zoals BVA, Versicherungsanstalt öffentlich Bediensteter).

Synergie leidt tot groei op relatief korte termijn In Oostenrijk beschikt Imtech over sterke posities in de ICT-marktsegmenten business solutions (bijvoorbeeld met managed services en SAP-consultancy), datacenters en logistieke software. Op het gebied van ICT-infrastructuur beschikt Imtech over een goede basispositie. Met de Cisco-alliantie van Comnet is Imtech in Oostenrijk in staat haar huidige ICT-infrastructuur-klanten beter te bedienen en hogere toegevoegde waarde aan te bieden. Aan bestaande klanten van Comnet kunnen aanvullende ICT-services worden aangeboden. Omdat Imtech in andere Europese landen - met name in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, de UK en Zweden - al wel over jarenlange samenwerkingsrelaties met Cisco beschikt, kan door middel van interne samenwerking extra toegevoegde waarde aan Oostenrijkse klanten worden aangeboden. Per saldo zal dit op relatief korte termijn leiden tot extra groei. Het managementteam van Comnet blijft na overname grotendeels aan, waarmee continuïteit wordt gegarandeerd. Op termijn zal Comnet binnen Imtech ICT Austria worden geïntegreerd.

De overname moet formeel nog worden goedgekeurd door de Oostenrijkse mededingingsautoriteiten.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Meer informatie