UMC St Radboud


Neuroloog Bas Bloem genomineerd voor Zorgheld 2011 30-09-2011

Bas Bloem, hoogleraar neurologie bij het UMC St Radboud en oprichter van ParC, ParkinsonNet en MijnZorgNet, is genomineerd als Zorgheld binnen het thema `De Patiënt Centraal' 2011. De Zorgheldverkiezing is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Bloem is één van de drie genomineerden. Van 1 tot 25 oktober kunt u op hem stemmen.

Uit honderden gegadigden worden jaarlijks drie potentiële helden per thema genomineerd: mensen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de zorg. Bas Bloem is genomineerd omdat hij zich met succes inzet voor een actieve rol van patiënten bij hun eigen zorg: 'Het is mijn droom een gezondheidszorg te maken waarin patiënten behandeld worden zoals ik zelf behandeld wil worden.' De jury zegt over Bas Bloem: 'Hij heeft laten zien dat de patiënt zelf een actieve rol kan hebben in het ziekte- en behandelproces. Het klant- en patiëntgericht denken en handelen en de aanpak met transparantie van informatie en kennis, is een goed voorbeeld voor vele zorgaanbieders.' Bloem is medeoprichter van drie succesvolle zorginitiatieven: ParC, ParkinsonNet en MijnZorgnet.

ParC en ParkinsonNet

Het Parkinson Centrum Nijmegen (ParC) biedt Parkinsonpatiënten een multidisciplinaire beoordeling, waarbij het zorgteam altijd geheel afgestemd is op de wensen van de patiënt en zijn naasten. Patiënten worden hier gecoacht om de juiste beslissingen te nemen. ParkinsonNet omvat 65 regionale netwerken in heel Nederland. Speciaal opgeleide zorgverleners werken hierin efficiënt en transparant met elkaar samen, waardoor de patiënt kan zien waar de beste zorg voor hem of haar is. De kwaliteit van zorg is hierdoor aantoonbaar verbeterd.

MijnZorgNet

Binnen MijnZorgNet.nl zijn patiënten en zorgverleners constant digitaal met elkaar verbonden en kan de patiënt zelf de regie voeren over zijn of haar zorg. Patiënten kunnen van elkaar leren en zo samen nieuwe kennis genereren. Ook de zorgverleners van ParkinsonNet wisselen hier ervaringen uit.

Stem op Bas Bloem

Op 25 oktober wordt bekend gemaakt wie tot Zorgheld is gekozen. Stemmen op Bas Bloem voor Zorgheld 'De Patiënt Centraal' kan sinds 1 oktober. Ook vindt u daar uitgebreide informatie over de zorginnovaties van Bas Bloem.