Gemeente Hilvarenbeek


Burgemeester Palmen reikt drie Koninklijke onderscheidingen uit

Burgemeester Palmen reikte op zondag 2 oktober 2011 aan drie leden van de vereniging Zang en Vriendschap uit Diessen een Koninklijke onderscheiding uit. De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijk concert bij gelegenheid van het zestigjarig bestaan van deze zangvereniging. De volgende drie
personen ontvingen een Koninklijke onderscheiding.

De heer Ton Kerkhofs (71) is van 1971 tot 2008 (met een onderbreking van een jaar in de periode 2004-2005) bestuurslid van Zang en Vriendschap geweest, waarvan de laatste achttien jaar als voorzitter. Vanwege gezondheidsredenen zag hij zich in 2008 helaas gedwongen af te treden, maar nog steeds staat hij het bestuur met raad en daad bij. Daarnaast was hij in de periode 1983 tot en met 2008 bestuurslid van de Nederlandse Bond voor Katholieke Zang- en Oratoriumverenigingen (NBKZO), waarvoor hij de nationale koorweek, de muziekdoemiddag, de nationale korendagen en workshops mede organiseerde.

Mevrouw Olga de Kok (64) is in 1982 als secretaris bij Zang en Vriendschap begonnen. Deze functie bekleedde zij tot 2003, waarna zij lid werd van de jubileumcommissie ten behoeve van de viering van het 75-jarig jubileum van de NBKZO. Vanaf 2006 is zij weer bestuurslid van Zang en Vriendschap. Naast haar inzet voor de koorzang is zij sinds 2007 vrijwilligster bij Contour, een organisatie voor vrijwilligerswerk en informele zorg.

De heer Harrie van Nieuwkuijk (61) was vanaf 1985 tot 2005 en weer vanaf 2008 tot heden bestuurslid van Zang en Vriendschap. De heer Van Nieuwkuijk organiseerde vele activiteiten om de kas van de vereniging te spekken, zoals skelterraces en de jaarlijkse speelgoeden kinderkledingbeurs en hielp nationale zangdagen te organiseren in Diessen. Driemaal heeft de vereniging op zijn initiatief een meerdaagse reis ondernomen naar Rakoniewice, de plaats in Polen waarmee de voormalige gemeente Diessen vriendschapsbanden onderhield. Daarnaast was de heer Van Nieuwkuijk in de periode 1975 tot en met 1998 actief bij Carnavalsvereniging de Stopnaolden als onder meer bestuurslid, lid van de Raad van Elf en tweemaal als Prins Carnaval (1986 en 1987).

Op basis van hun verdiensten voor de koorzang worden deze drie personen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.