Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid


Den Haag, 30 september 2011

Kamervragen van het lid Albayrak (PvdA) over de situatie bij de EDEO

aan de staatssecretaris van Europese Zaken >


1.
Heeft u kennis genomen van het bericht 'Staff leaving EU diplomatic service amid bad working conditions'? (http://euobserver.com/18/113777)


2.
Deelt u de mening dat het betreurenswaardig is dat dit belangrijke EU orgaan een dergelijk relatief groot personeelsverloop kent?


3.
Bent u bekend oorzaak van het relatief grote personeelsverloop bij EDEO?


4.
Heeft u uw zorgen geuit in Europees verband over het personeelsverloop bij EDEO?


5.
Heeft u contact gehad met uw Europese ambtsgenoten over het personeelsverloop bij de EDEO? En zo nee, waarom niet?


6.
Op welke wijze gaat u zich inspannen in Europees verband om de werkomstandigheden bij de EDEO te verbeteren?


7.
Bent u bekend met de slechte relatie van mevrouw Ashton met sommige belangrijke departementen?


8.
Deelt u de zorgen dat de EDEO en de taken van mevrouw Ashton te leiden hebben onder de huidige werkomstandigheden?


9. Deelt u de zorgen dat de EDEO mogelijk uit elkaar valt? En zo nee, waarom niet? En zo ja, op welke wijze spant u zich in Europees verband in de problemen bij de EDEO op te lossen?


10.
Is het juist dat Senior Council official Leonardo Schiavo een afdeling EU buitenlandse beleid heeft opgericht naast dat van mevrouw Ashton? En zo ja, wat is uw oordeel over deze constructie?


11.
Is het juist dat, twee jaar na het van start gaan van de EDEO het voor medewerkers nog steeds onduidelijk is hoe de taakverdeling binnen de EDEO is? En zo nee, kunt u een overzicht geven van de organisatie van de EDEO en de bijbehorende taakverdeling?


12.
Kunt u aangeven hoeveel Nederlanders er op dit moment werkzaam zijn bij de EDEO? Kunt u aangeven hoeveel Nederlanders inmiddels vertrokken zijn bij de EDEO? Kunt u aangeven hoeveel Nederlanders er in totaal werkzaam zijn geweest bij de EDEO?


13.
Bent u bereid na te gaan wat er waar is van de arbeidsomstandigheden bij de EDEO en het door de afdeling human resources van de Europese commissie die gaan over het interne beleid van de EDEO gevoerde voorkeursbeleid zoals genoemd in dit artikel? En zo nee, waarom niet?


14.
Deelt u de mening dat een belangrijk EU orgaan als de EDEO zich de slechte arbeidsomstandigheden als genoemd in het artikel niet kan veroorloven?




Partij van de Arbeid