Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Hilversum, 03 oktober 2011

NOMINATIES STATE AWARDS 2011 BEKEND

KLEINE VIEZERIK, DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG & HYDROBOYZ GROTE KANSHEBBERS VOOR NEDERLANDSE HIPHOPPRIJS

Welke Nederlandse hiphopartiest wordt Beste Artiest 2011 en wie gaat er naar huis met Nieuwe Revu's Rookie of the Year Award? Deze twee en nog negen andere awards worden tijdens de vierde editie van de State Awards uitgereikt. Zoals elk jaar wordt de uitreiking van de State Awards gepresenteerd door State Magazine en mede mogelijk gemaakt door BNN en Buma tijdens Buma Rotterdam Beats. Wie er op donderdag 17 november in Nieuwe Oogst in Rotterdam met de meeste awards naar huis gaat wordt bepaald door het publiek en is te zien bij BNN op 3. Vanaf vandaag kan er gestemd worden op stateawards.nl.

Vanochtend maakte Giel Beelen op 3FM de genomineerden bekend waarna de Stateawards.nl site live ging. Kleine Viezerik, De Jeugd Van Tegenwoordig & Hydroboyz zijn ieder met vier nominaties in de meeste categorieën genomineerd. Maar alles is nog mogelijk. Want wie de awards daadwerkelijk mee naar huis nemen wordt bepaald door de stemmer. De stemperiode loopt van maandag 3 oktober tot dinsdag 1 november en er kan worden gestemd in de categorieën Beste Artiest, Groep, Single, Album, Clip, Live Act, Dj, Producer, Mixtape, Nieuwe Revu's Rookie of the Year en de 101Barz Award. Met hun stem supporten fans niet alleen hun favoriete artiest, maar dingen ze ook mee naar een State prijzenpakket en exclusieve toegangskaarten voor uitreiking van de State Awards op 17 november in Nieuwe Oogst in Rotterdam.

De State Awards vindt dit jaar plaats tijdens de tweede editie van Buma Rotterdam Beats. Buma Rotterdam Beats is een platform voor hiphop, R&B, dubstep, soul & reggae en bestaat uit een tweedaags festival op vijf podia en een internationale conferentie voor de scene. De uitreiking is alleen op uitnodiging toegankelijk. 101.TV doet live verslag van de award-show, te zien op het digitale 24-uurs jongerenkanaal van BNN en de Publieke Omroep, 101.TV. Met de State Awards wil BNN de Nederlandse muziekcultuur onder jongeren een breder podium geven en zo een bijdrage leveren aan de promotie van de Nederlandse hiphop scene.

De State Awards 2011 wordt georganiseerd door State Magazine en wordt mede mogelijk gemaakt door BNN en Buma in samenwerking met Rotterdam Beats, Nieuwe Oogst, 101Barz, 101.TV, Patta, 22Tracks, en Nieuwe Revu.

De categorieën:
*Beste Album
*Beste Artiest
*Beste Groep
*Beste Single
*Beste Videoclip
*Beste Live act
*Beste DJ
*Revu's Rookie of the Year
*Beste Producer
*Beste Mixtape / EP
*101Barz Award

De kiescommissie:
*Erik Zwennes (3VOOR12)
*Ferdi Wijnmaalen (Voorzitter stichting Hiphop in Duketown) *Gaétan van de Sande (Artist Management / PR)
*Giel Beelen (3FM/VARA)
*Job de Wit (Journalist)
*Roger Brouwn (Buma Rotterdam Beats / Missin' Link Bookings) *Rotjoch (101Barz)
*Vincent 'Venz' Reinders (22tracks)



Ingezonden persbericht