Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Succesvolle Nederlandse website biedt nu ook 'seksles' aan Vlaamse en Britse jongeren

Hoehetmoet.nl met films voor leuke en lekkere seks lanceert internationale versies

Amsterdam/Brussel, maandag 3 oktober 2011 - De van oorsprong Nederlandse website Hoehetmoet.nl wordt vandaag in België gelanceerd als Hoehetmoet.be. Ook op de Belgische site kunnen jongeren terecht voor toegankelijke, directe en duidelijke filmpjes over seks. Een Engelstalige versie voor Britse jongeren wordt medio oktober geïntroduceerd. In Nederland werd het platform al in 2007 succesvol gelanceerd; vandaag kwam een vernieuwde Nederlandse site online.

De van oorsprong Nederlandse website Hoehetmoet.nl wordt vandaag in België gelanceerd als Hoehetmoet.be

Aansprekend
Hoehetmoet.be is, evenals de Nederlandse variant, ontwikkeld in samenwerking met seksuologen. De website wordt ondersteund door de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie en SENSOA, het Vlaamse expertisecentrum voor seksuele gezondheid en HIV.

Volgens Ilse Penne, voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie, is de website een welkom initiatief in Vlaanderen: Ilse Penne, voorzitter: "Hoethetmoet.be is een belangrijke aanvulling op het bestaande aanbod aan informatie over seksualiteit en relaties. Het is positief dat er veel aandacht gaat naar basisvaardigheden en dat de klemtoon ligt op duidelijke informatie rond bevredigende en opwindende seks. Het is sterk dat de informatie online beschikbaar is en dus 24/7 door iedereen -op een discrete manier- kan bekeken worden. De films zijn duidelijk en geven specifieke instructies."

De Britse versie van Hoehetmoet.nl wordt rond half oktober geïntroduceerd.

Nog steeds actueel
Hoewel de HoeHetMoet in Nederland sinds 2007 bestaat, is de website ook hier nog altijd actueel. Volgens Peter Leusink, voormalig voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor seksuologie en tevens woordvoerder van de Foundation For Sexual Education, de initiatiefnemer van HoeHetMoet, is de website juist nu van belang: "HoeHetMoet spreekt jongeren aan. De directe, expliciete benadering sluit aan bij hun belevingswereld. Bovendien is de vorm van de boodschap, via online video, relevanter dan ooit. Films kijken op internet is nu veel populairder dan in 2007. HoeHetMoet biedt een welkom tegenwicht tegen de onrealistische porno die je steeds meer op het web vindt." Vandaag kwam ook een vernieuwde versie van de Nederlandse Hoehetmoet.nl online

Facts & figures over HoeHetMoet

* Hoehetmoet.nl trok sinds de introductie in 2007 meer dan 1,5 miljoen unieke bezoekers
* Top 5 best bekeken cursussen van Hoehetmoet.nl: Pijpen, Beffen, Haar Vingeren, Eerste Keer en Anale seks (in volgorde van populariteit) *

HoeHetMoet bevat 19 losse cursussen en twee pakketten: een voor mannen en een voor vrouwen
* Bezoekersprofiel: 63% man, 37% vrouw

* HoeHetMoet wordt ondersteund door diverse experts en (overheids)organsiaties zoals Rutgers WPF, de NVVS (Nederlandse Vereniging Voor Seksuologie), SENSOA, de Vlaamse Vereniging voor Seksuolgie vzw en dance4life
* Hoehetmoet.nl werd in 2007 in samenwerking met MTV & TMF gelanceerd
* Een deel van de opbrengsten van HoeHetMoet wordt gedoneerd aan dance4life

Over HoeHetMoet
Hoehetmoet.nl bestaat sinds 2007 en heeft als doel seks leuker en lekkerder te maken voor jongvolwassenen. De website neemt geheimzinnigheid en onduidelijkheid rond seks weg en helpt jongeren hun wensen en grenzen tijdens seks duidelijk kenbaar te maken. HoeHetMoet doet dit op een aansprekende, eerlijke en niet-belerende manier: met duidelijke filmpjes waarin goede voorbeelden gegeven worden.

HoeHetMoet laat jongeren vrij om te bepalen wat ze zelf willen in bed. De website vertelt jongeren dan ook niet hoe ze seks moeten hebben, maar hoe ze seks kunnen hebben.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie (

Ingezonden persbericht