Ingezonden persbericht


Takeda benoemt Aarnoud Overkamp tot Algemeen Directeur van Takeda en Nycomed in Nederland

Amsterdam, 3 oktober 2011 - Takeda Pharmaceuticals meldde vandaag dat Aarnoud Overkamp is benoemd om de commerciële operatie van Takeda en Nycomed in Nederland te leiden. Zijn benoeming komt voort uit de overname van Nycomed door Takeda, die met ingang van 30 september 2011 is geëffectueerd.

Aarnoud Overkamp was voorheen Algemeen Directeur van Nycomed in Nederland.

"Het benoemen van onze algemeen directeuren is een belangrijke stap in de fusie van Takeda en Nycomed," aldus Frank Morich, CEO van Nycomed en Executive Vice President International Operations (Americas/Europe) van Takeda Pharmaceuticals International, Inc. "Dit ervaren team van leiders is van groot belang bij het realiseren van de doelstellingen van de nieuwe, gecombineerde Takeda/Nycomed-operatie. Hun betrokkenheid is onmisbaar bij het uitvoeren van de kernelementen van onze strategie: innovatie, cultuur en groei."

Met het samen gaan van Takeda en Nycomed is het bereik in de opkomende markten enorm vergroot en de positie in Europa verder versterkt. Het leidt ook tot uitbreiding van onze wereldwijde productiecapaciteit en laat complementaire therapeutische gebieden goed op elkaar aansluiten.

De totale organisatie biedt werk aan meer dan 30.000 medewerkers, welke in de volgende therapeutische gebieden werkzaam zijn: stofwisselingsziekten, maag-darmziekten, oncologie, hart- en vaatziekten, centraal zenuwstelsel, ontstekings- en immunologischeaandoeningen, longziekten en pijnbestrijding. Het bedrijf en haar medewerkers zijn binnen de farmaceutische markten van Japan, Azië, de Verenigde Staten, Europa en opkomende markten in goede balans aanwezig.

# # #