Ingezonden persbericht


Finalisten bekend van literaire muziekwedstrijd Poetracks Talent Jonge Nijmeegse solomuzikanten en bands zetten gedicht op muziek

Skandaal!, Carmen van Mulier, The Embrassibles en Florian Bevelander zijn de finalisten van Poetracks Talent 2011. Deze literaire muziekwedstrijd gaf jonge Nijmeegse solomuzikanten en bands de opdracht het gedicht Wie houdt Linda tegen? van stadsdichter Dennis Gaens op muziek te zetten. De finalisten treden op dinsdagavond 11 oktober op in Merleyn. Na afloop van dit concert zal de jury de winnaar bekendmaken. Deze band of muzikant mag op donderdag 24 november optreden in Doornroosje.

Poetracks Talent richt zich op jong muziektalent uit Nijmegen. Minimaal één persoon uit een deelnemende band moet 24 jaar of jonger zijn. En minimaal één persoon uit een band moet in Nijmegen wonen. De jury bestaat uit stadsdichter Dennis Gaens, singer-songwriter Lea en Xavier Teerling (programmeur, adviseur en coördinator popmuziek).

Poetracks Talent is een project van Literair Productiehuis Wintertuin in samenwerking met Doornroosje en BigMouth Music. Het wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen.

Finale Poetracks Talent
dinsdag 11 oktober
Locatie: Merleyn, Hertogstraat 13
Zaal open: 20:00 uur
Start: 20:30 uur

Toegang: Gratis

Meer info:
www.poetracks.nl

Over de finalisten:
Skandaal!

Skandaal! is de ska-tornado die sinds 2009 door Nijmegen en omstreken raast.

De band speelt een mix van two-tone, swing, ska-revival, reggae, punkrock en rock.

Gecombineerd met een onvervalste Nederlandstalige zang brengt Skandaal! zelfgeschreven,

vrolijk nummers met soms een serieuze ondertoon ten gehore, waar je wel op moet

bewegen.

Meer info: www.skandaal.com

Florian Bevelander

Florian is een 11-jarige drummer en zanger. Vanaf zijn 8e kreeg hij drumles van Peter Hengst (Lindenberg) en af en toe ook van Tim van Delft (De Staat). Hij trad op bij de Music Meeting en in De Lindenberg, samen met zijn broer Aron die gitarist is. Florian is een grote fan van De Staat en Steve Jordan (drummer van het John Mayer Trio).

The Embrassibles
The Embrassibles is een bende gezellige muzikanten met een voorliefde voor 'heavy messing'. Ze mixen jazz, hip-hop, funk en soul op eigen wijze tot een spetterend geheel. Soms gevoelig, soms met grof geschut. Embrace the Brass!
Meer info: www.theembrassibles.com

Carmen van Mulier
Pianiste/zangeres/componiste Carmen van Mulier (17) zit in de 6e klas van het gymnasium op het Canisius College. Ze speelt sinds haar 6e piano en is 2 jaar geleden begonnen met zingen bij haar pianospel. Ze houdt vooral van jazz en soul. Ze is actief in verschillende bands en ensembles. Ook is ze poëzieliefhebber, wat blijkt uit haar drievoudige deelname aan het Voordrachtsfestival in Nijmegen.

Noot aan de pers