Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Beeld prominenter op nieuwe NOS Jeugdjournaal-site

HILVERSUM, 3 oktober 2011 - Een nieuwe site van het Jeugdjournaal waar de nadruk meer dan ooit ligt op beeld. Met grotere foto's en video's die het nieuws voor kinderen nog visueler vertellen. Vanaf vandaag te zien op de nieuwe site van het NOS Jeugdjournaal (Jeugdjournaal.nl), die 7 dagen per week het laatste nieuws voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar brengt.

De Jeugdjournaalsite is, naast de dagelijkse uitzendingen op televisie, een belangrijke nieuwsbron voor kinderen die geïnteresseerd zijn in de wereld om zich heen en daarover ook een mening hebben. De nieuwe site speelt daar op in door meer mogelijkheden te bieden voor kinderen om mee te praten over het nieuws. Reageren op de dagelijkse stelling kon ook al op de oude site. Op de nieuwe site is de mogelijkheid toegevoegd om gericht te reageren op veel meer onderwerpen uit het nieuws.

De nieuwe site kenmerkt zich verder door een betere navigatie, waardoor het voor kinderen makkelijker is om bepaalde onderwerpen of thema's op te zoeken. Ook worden onderwerpen beter gerubriceerd op thema. Wie bijvoorbeeld een video bekijkt over de afgelopen warme herfstweek, krijgt automatisch suggesties aangedragen voor andere nieuwsverhalen over het weer.

Een aardig element van de nieuwe site is de persoonlijke pagina die kinderen kunnen aanmaken. Hierop komen alle reacties te staan die een kind zelf op de site zet. Binnenkort kunnen daar ook eigen nieuwsfoto's en video's worden geüpload. Een kind kan via die eigen pagina ook een eigen achtergrond (wallpaper) voor de Jeugdjournaalsite kiezen. Inloggen kan met een speciaal Jeugdjournaalaccount, maar ook via Hyves, Twitter en Facebook.

Wat blijft op de nieuwe site is de mogelijkheid om het Jeugdjournaal op TV (ochtend- en avondeditie) op ieder gewenst moment terug te kijken.

Jeugdjournaal.nl is onderdeel van de nieuwssite van de NOS: NOS.nl