Ingezonden persbericht


Nationale Zorg Jaarprijs en Dr. Yep nomineren 'Topklinieken' en 'Top Ziekenhuizen'

Utrecht, 3 oktober 2011 â¤* De nominaties voor de categorieën 'Topkliniek' en 'Top Ziekenhuis Overall' zijn bekend. De Nationale Zorg Jaarprijs (NZJ) nomineert de zorginstellingen in samenwerking met Dr. Yep, uitgever van de Dr. Yep-jaargids. Vijf ziekenhuizen zijn genomineerd in de categorie 'Top Ziekenhuis Overall'. In de categorie 'Topkliniek' strijden vier klinieken om de eer. Op 1 november 2011 vindt het Nationale Zorg Jaarprijs-gala plaats in Ermelo. Tijdens dit evenement maakt de NZJ de winnaars bekend.

Voor 'Top Ziekenhuis Overall' zijn de genomineerden:


* St. Antonius Ziekenhuis, locatie Nieuwegein


* St. Franciscus Gasthuis, Rotterdam


* St. Jansdal, Harderwijk


* Ziekenhuis Nij Smellinge, Drachten


* ZorgSaam Ziekenhuis, locatie Terneuzen

De NZJ en de Dr. Yep Jaargids 2012 baseren deze nominaties op de weging van verschillende groepen data: financiën, patiënttevredenheid, kwaliteit van de website, transparantie in communicatie, werkverzuim personeel en algemene kwaliteitsindicatoren. De Topziekenhuizen in deze ranglijst blinken dus uit in algemene bedrijfsvoering, organisatie en patiëntgerichtheid.

Voor 'Topkliniek' zijn de genomineerden:


* Bergman Clinics Kliniek voor Uiterlijk & Huid, Bilthoven
* Oogheelkundig Medisch Centrum Noord, Groningen
* Stichting Flebologisch Centrum Oosterwal, Alkmaar
* Velthuis Kliniek, locatie Enschede

De NZJ en de Dr. Yep Jaargids 2012 baseren deze nominaties op de weging van de volgende data: kwaliteitscriteria van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Zichtbare Zorg, de beschikking van het ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland) Keurmerk en gevalideerde beoordeling van professionele Mystery Shoppers van Dr. Yep.

'De nominaties voor 'Top Ziekenhuis Overall' zeggen vooral iets over de bedrijfsvoering van de ziekenhuizen in combinatie met patiënttevredenheid. Ze hebben nadrukkelijk geen betrekking op de kwaliteit van zorg', zegt Jan Tuithof, directeur van de NZJ. 'Maar als een ziekenhuis goed georganiseerd en financieel gezond is, komt dat uiteindelijk ook de kwaliteit van zorg ten goede.'

'Naast 'Top Ziekenhuis Overall' en andere toplijsten, publiceren wij na afloop van het NZJ-gala in de Dr. Yep Jaargids 2012 ook de onderzoeken naar de beste ziekenhuizen op het gebied van specifieke aandoeningen. We weten dat consumenten juist daar behoefte aan hebben', zegt John Lebbink, neuroloog en hoofdredacteur van de Dr. Yep Jaargids.

Meer informatie over de Nationale Zorg Jaarprijs en de bovenstaande categorieën is te vinden op www.nationalezorgjaarprijs.nl.

Kaarten voor het Nationale Zorg Jaarprijs-gala op 1 november 2011 zijn verkrijgbaar via: www.nationalezorgjaarprijs.nl/events/bestel_kaarten_zorgjaarprijs.html

###

Over de Nationale Zorg Jaarprijs
De Nationale Zorg Jaarprijs (NZJ) is een kennisplatform voor de zorgsector, dat zich ten doel heeft gesteld een positieve bijdrage te leveren aan de zorgsector, zowel voor de zorgconsument als voor (potentiële) werknemers. De NZJ is er voor iedereen, direct of indirect betrokken bij de zorg. De NZJ dient als inspiratiebron voor mensen die bijzondere prestaties in de sector willen leveren. De NZJ organiseert competities, verkiezingen, netwerkbijeenkomsten en het jaarlijkse NZJ-gala.

Over Dr. Yep
De Dr. Yep Jaargids is de jaarlijkse uitgave van de Zorggeverij BV, samengesteld door medische topspecialisten. De gids ontsluit in begrijpelijke taal medische informatie richting consumenten middels Routeplanners: de beste ziekenhuizen/klinieken en specialistenteams voor de behandeling van een bepaalde aandoening/ziekte. Vanaf 1 november is de Dr. Yep Jaargids 2012 te koop in meer dan 5.500 tijdschrift- en boekwinkels en via www.dr-yep.nl.

Meer informatie: