Ingezonden persbericht


Leusden, 3 oktober 2011 - Inforay meldt dat de meest recente benchmarkgegevens van circa 700 zorginstellingen weer toegankelijk zijn via www.jaardocumentdashboard.nl. Bron van deze benchmarkgegevens zijn de jaardocumenten maatschappelijke verantwoording (DIGIMV-bestanden) van de afgelopen vier jaar.

De visie van de jaardocumenten wordt breed gedragen. (Potentiële) cliënten en patiënten willen immers graag transparantie en inzicht in de jaardocumentgegevens, om bijvoorbeeld zorginstellingen en hun prestaties onderling te kunnen vergelijken (benchmarken). De zorgorganisaties zijn geholpen om op efficiënte wijze in één jaardocument deze informatie ter beschikking te stellen aan de diverse partijen die voorheen ieder hun eigen documenten verlangden.

Het is mogelijk te benchmarken tegen landelijke gemiddelden of gemiddelden van een zelf gekozen combinatie van invalshoeken en indicatoren. Mogelijke invalshoeken zijn regio (provincies), aantal medewerkers en zorgsector (VVT, GHZ, GGZ, Ziekenhuizen/UMC's/ZBC's). Ook kan men zoeken naar of inzoomen op een specifieke zorgorganisatie en daar de detailgegevens van inzien.

In het Jaardocument Dashboard staan alleen gegevens die door de zorginstellingen zijn ingevuld en via het DIGIMV-bestand publiekelijk toegankelijk zijn. Bij de interpretatie dient men rekening te houden met onjuiste of onvolledige invoer, waardoor de gegevens niet altijd en voor iedereen relevante benchmarkgegevens zullen opleveren. Om deze reden heeft Inforay signalen geplaatst bij sterk afwijkende gegevens.

Tijdelijk kan kosteloos gebruik worden gemaakt van het Jaardocument Dashboard. De inloggegevens staan op de website
www.jaardocumentdashboard.nl.

**********

Over Inforay

Inforay is de snelst groeiende leverancier van Business Intelligence software voor de zorg met een groot marktaandeel in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ), Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT), Gehandicaptenzorg (GHZ) en Jeugdzorg (JZ). Inforay ondersteunt zorgorganisaties bij het verkrijgen van stuurinformatie met direct inzicht in de prestaties. Specifieke Business Intelligence producten voor de zorg zijn onder meer: de Begroting Applicatie, de Kostprijs Applicatie en de Care Dashboards gebaseerd op best practices in de zorg.



Ingezonden persbericht