Woonbond


Huurwijzer Online
Verkiezing Beste Huurdersorganisatie & Bewonerscommissie 2011 26-09-2011 Internationale conferentie over betaalbare huisvesting voor jongeren in Europa

In Brussel wordt drie oktober de hele dag geconfereerd over de ontoegankelijkheid van de Europese huurwoningenmarkt voor jongeren. De Woonbond roept jongeren op daaraan deel te nemen.

De conferentie wordt gehouden in het kader van de 'Internationale dag van de huurders', oftewel 'the International Tenants' Day'. De organisatie ervan ligt in handen van de Internationale Huurdersorganisatie (IUT) en de UN World Habitat Day.

logo IUT In heel Europa is het voor jongeren moeilijk om een betaalbare huurwoning te vinden. Bijna 50% van de jongeren tussen 18 en 34 jaar woont om die reden nog bij een van de ouders. In potentie heeft dat zeer negatieve gevolgen voor het gezinsleven, de mobiliteit op de arbeidsmarkt en de werkgelegenheid.

Deelname aan de conferentie is helemaal gratis; inclusief de lunch. De enige kosten bestaan uit een retourtje Brussel. Maar let op: de Woonbond stelt treinkaartjes beschikbaar voor de drie jongeren die zich het eerst aanmelden. De aanmeldingstermijn sluit woensdag 28 september om 12.00 uur.

Aanmelden kan via communicatie@woonbond.nl. Vermeld daarbij je naam, adres en geboortedatum. Vergeet niet, om als je naar Brussel afreist, een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.

Het programma van de conferentie 'Affordable Rental Housing for the Young' (pdf).

.