Genomineerden GaultMillau Awards 2012 bekend


Presentatie tijdens nieuw evenement Fine Food Professional op 3 oktober

AMSTERDAM, 20110919 -- Voor het eerst in de geschiedenis van de GaultMillau Awards worden dit jaar de vijf genomineerden voor elk van de titels ‘Belofte van het Jaar, Talentvol Sommelier en Talentvol Gastheer/Gastvrouw van het Jaar’ vooraf bekendgemaakt en gepresenteerd. Deze presentatie zal plaatsvinden op maandag 3 oktober tijdens de eerste editie van ‘Fine Food Professional’, de ‘fine food’-tegenhanger van Wine Professional, de vakbeurs van 9 t/m 11 januari 2012 voor de 10e keer georganiseerd wordt.

Tijdens het nieuwe evenement ‘Fine Food Professional’ staat in het midden van de St. Olofskapel van het NH Barbizon Palace een podium met een grote tafel. Aan deze tafel presenteren de genomineerden een gerecht, een wijn of hun gastheer/-vrouwschap en tonen zij waar de beste talenten uit de Nederlandse topgastronomie anno 2011/2012 staan. Filmopnamen tijdens deze presentaties worden gebruikt tijdens de uitreiking van de GaultMillau Awards op 31 oktober 2011 en aanvullende interviews voor mogelijke artikelen.

Het programma

13.00 – 14.00 uur: Talentvolle Sommeliers


De vijf genomineerden voor de GaultMillau Award ‘Talentvol Sommelier van het Jaar 2012’ presenteren ieder één wijn die ze zelf hebben geselecteerd en meegenomen: een wijn die past bij hun eigen karakter, hun passie en de stijl van de keuken van het restaurant waar ze werken. De jury die de uitleg over de keuze, de presentatie en de toelichting op de wijn zal beoordelen, bestaat uit: Michael Daals, Gerrit Greveling, Ronald Opten, Roy Pelgrim en Noël Vanwittenbergh.


14.00 – 16.00 uur: Veelbelovende Chefs

De vijf genomineerden voor de GaultMillau Award ‘Belofte van het Jaar 2012’ presenteren ieder één gerecht met hun eigen specifieke signatuur, waarmee ze hun stijl en visie benadrukken en waarmee ze zich duidelijk willen onderscheiden. De jury die de gerechten zal beoordelen bestaat uit: Jonnie Boer, Jannis Brevet, François Geurds, Erik van Loo en Chris Naylor.

16.00 – 17.00 uur: Talentvolle Gastheren/Gastvrouwen

De vijf genomineerden voor de GaultMillau Award ‘Talentvol Gastheer/Gastvrouw van het Jaar 2012’ lichten tijdens een open gesprek hun functie, positie en beleving van het gastheer-/gastvrouwschap toe. De jury die dit zal beoordelen bestaat uit: Harrie Baas, Niek Beute, Thérèse Boer, Edwin van de Goor en  Alex Klein.

De genomineerden zijn:


Belofte van het Jaar 


  1. Jos Grootscholten - Restaurant Perceel, Capelle a/d IJssel

  2. Luc Kusters - Restaurant Bolenius, Amsterdam

  3. Edwin Soumang - Restaurant One, Roermond

  4. Jeroen Trimbos - Restaurant Jérôme, Valkenburg

  5. Wouter van Laarhoven - Restaurant De Molen, Kaatsheuvel




Talentvol Sommelier


  1. Peter Paul Kleiss – Restaurant Boreas, Heeze

  2. Matthijs Vranken – Restaurant Beluga, Maastricht

  3. Milton Verseput – Restaurant De Bokkedoorns, Overveen

  4. Kim Bruggink – Restaurant De Lindenhof, Giethoorn

  5. Malou Kleijne – Restaurant Chapeau!, Bloemendaal 




Talentvol Gastvrouw/Gastheer 


  1. Bethany DeLong - Restaurant One, Roermond

  2. Laura de Weerdt – Restaurant ’t Brouwerskolkje, Overveen

  3. Tingting Ji – HanTing Cuisine, Den Haag

  4. Mirjam Putto – Restaurant Lucifer, Wassenaar

  5. Jessica van der Weel – Restaurant Katseveer, Wilhelminadorp 




Fine Food Professional vindt plaats op maandag 3 oktober in het NH Barbizon Palace te Amsterdam. Toegang tot het evenement is voorbehouden aan professionals werkzaam in de topgastronomie die een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Op www.thewinesite.nl staan de masterclasses en verdere programmering in meer detail uitgewerkt. Daar vindt u ook andere informatie omtrent het 23e Proefschrift Wijnconcours, dat zondag 2 oktober op dezelfde locatie wordt georganiseerd.