Advies voor passende kinderopvang


Het vinden van passende kinderopvang blijkt voor vele (aanstaande) ouders niet gemakkelijk. Sinds de nieuwe Wet Kinderopvang is niet alleen het aantal locaties enorm gestegen, maar ook de diversiteit in opvangvormen. Wat zijn de verschillen? Waar let je op? En hoe maak je de juiste keuze? KO assistent biedt zoekende ouders informatie en advies om passende kinderopvang te vinden aan de hand van hun persoonlijke wensen.

IJSSELSTEIN, 20111003 -- De zoektocht naar kinderopvang begint vooral voor zwangere vrouwen al in een vroeg stadium. De wachtlijsten in kinderopvang zijn nog steeds lang, waardoor al snel besloten wordt in te schrijven. De informatie over opvangvormen en -locaties op het internet, komen op de meeste ouders vaak als gelijk over, terwijl er wel degelijk verschillen zijn. Mond tot mond reclame via bekenden maakt de keuze niet gemakkelijker. Deze goedbedoelde adviezen zijn vaak gebaseerd op de eigen ervaring en wensen. De juiste keuze voor (aanstaande) ouders is het samenbrengen van wensen over pedagogische, praktische en financiële aspecten van kinderopvang. Daarom is de nieuwe KO assistent geintroduceerd.

Tijdrovende uitzoekerij

Onderneemster Esther Boverhof heeft ruim 25 jaar ervaring in kinderopvang. In de afgelopen jaren heeft zij alle ontwikkelingen in deze sector meegemaakt. “Het is er niet makkelijker op geworden voor ouders”, vertelt ze. Met enige regelmaat hoor ik ouders de kinderopvang betitelen als ‘tijdrovende uitzoekerij’. “Ik heb de toeslag aangevraagd, maar weet nog steeds niet of ik het goed gedaan heb”, is ook een veelgehoorde uitspraak. KO assistent biedt meer dan advies op maat en kan desgewenst ook financieel advies bieden en de aanvraag voor kinderopvangtoeslag uit handen nemen.


Sfeer proeven

Elke ouder heeft wensen die toegespitst zijn op de eigen ervaring en persoonlijke omgeving. Vaak zijn ouders zich daar niet van bewust. Bij het doorvragen tijdens een persoonlijk gesprek komen de wensen pas naar boven over de opvang van hun kind.


KO assistent kan op basis hiervan ouders helpen de voor hen juiste keuze te maken.

Esther: “Als ouder wil je uiteraard zelf het laatste woord. Je hoeft daarvoor alleen nog maar een afspraak te maken voor een rondleiding bij de twee locaties die voor je geselecteerd zijn, zodat je zelf de sfeer kunt proeven. Want dat is nou net iets wat je zelf moet ervaren”.

Meer informatie over KO assistent is te vinden op: kinderopvang-assistent.nl en weblogs over actuele onderwerpen in kinderopvang zijn te vinden via: kinderopvang-assistent.nl/blog


 

Esther Boverhof







Ingezonden persbericht