4 oktober dierendag introductie Alarmcard Alarmdienst voor hond en kat


NOORDWIJK, 20111003 -- Vanaf 4 oktober ‘Dierendag’ wordt de PETS ALARMCARD in Nederland aangeboden. Een nieuw initiatief van De Landelijke ALARMCARD Alarmdienst. De PETS ALARMCARD zorgt ervoor dat weggelopen honden en katten weer snel met hun baasje verenigd kunnen worden, o.a. door het toepassen van een QR Code. Het dier krijgt een water- en krasbestendige penning om de halsband waar een alarmnummer en een QR code op vermeld staat. De vinder kan via de QR code, op zijn smart-phone direct informatie aflezen zoals; of er medicijnen gebruikt worden, een beloning is voor het terugbezorgen, de foto en de naam van het dier. Informatie die ook van belang is voor onder andere dierenartsen.

Via de Alarmcentrale wordt de eigenaar van het huisdier geïnformeerd zodat deze contact kan opnemen met de vinder en de eigenaar het huisdier kan ophalen. Doordat de Alarmcentrale als tussenschakel fungeert zijn beide partijen verzekerd van de bescherming van de privacy. Bij de Alarmcentrale worden door de eigenaar, de contactgegevens van maximaal 10 personen achtergelaten.


Huisdierverzekeraart Proteq Dier & Zorg steunt dit nieuwe initiatief.
Dat er behoefte is aan een landelijk Alarminformatie systeem voor huisdieren blijkt onder uit het feit dat de huisdierverzekaar Proteq Dier & Zorg,  de dienst PETS ALARMCARD het eerste jaar gratis ter beschikking stelt aan haar circa 115.000 klanten ‘De PETS ALARMCARD zorgt ervoor dat de Hond / Kat en de eigenaar snel weer verenigd kunnen worden, dit bespaart een boel zorgen en verdriet ‘aldus Martijn Meijlink Directeur Proteq Dier & Zorg. 


 Chippen?  Of Contact en Medische informatie direct via de PETS ALARMCARD
“Chippen is nog steeds belangrijk en wij adviseren eigenaren van huisdieren ook om dit te blijven doen, alleen de PETS ALARMCARD is voor vinders van een hond of kat veel laagdrempeliger”, aldus Antoine Janssen Directeur van ALARMCARD. Als iemand een hond of kat vindt, dan dient de hond of kat indien er geen Pets Alarmcard aanwezig is, mee te worden genomen in de auto en moet de vinder op zoek gaan naar een dierenarts of asiel om de chipgegevens te laten uitlezen. De kans is groter dat mensen dat niet doen.

Via de PETS ALARMCARD kan er direct melding bij de Alarmcentrale worden gemaakt die de eigenaar direct op de hoogte stelt. Dit biedt voordelen voor alle partijen: voor de vinder van het huisdier  omdat direct gegevens bekend zijn, voor de eigenaar die sneller op de hoogte is en de hond of kat weer in de armen kan sluiten en voor de hond of kat omdat deze weer snel terug is in de vertrouwde omgeving.


Informatie over de landelijk ALARMCARD Alarmdienst
Alarmcard heeft diverse systemen voor kinderen, volwassenen en ouderen die bij een calamiteit contact en medische gegevens beschikbaar maken onder andere voor omstanders, helpers en hulpdiensten zoals politie, brandweer, ambulance en/of ziekenhuismedewerkers. Hiermee kunnen levens gered worden aangezien  er sneller en op een juiste wijze hulp  geboden kan worden en dierbaren direct geïnformeerd zijn. Onder andere voor schoolkinderen tot 13 jaar bestaat op dit moment de mogelijkheid om de dienst SOS ALARMCARD gratis aan te vragen waardoor ouders, school of opa en oma direct geïnformeerd worden bij een calamiteit.