FC Zwolle doet mee met Pro SuppJupiler programma


Vrijdag 5 augutus is in de Jupiler League het Pro Supporter programma van start gegaan. Hiermee willen de Coöperatie Eerste Divisie, naamgevend sponsor Jupiler en de 18 clubs uit de competitie positief fangedrag stimuleren. De officiële start is verricht voorafgaand aan de wedstrijd MVV – Almere City FC door bondscoach Bert van Marwijk.

ZWOLLE, 20111003 -- Bert heeft als eerste zijn handtekening symbolisch geplaatst op het Pro Supporters contract op de muur van de Geusselt. Ook FC Zwolle doet mee met Pro Supporter.

Positief gedrag
,,Positief gedrag van voetbalsupporters is iets om trots op te zijn”, zegt Patrick Brand, directeur van de Coöperatie Eerste Divisie. ,,Daarom lanceren wij in samenwerking met onze hoofdsponsor Jupiler en de 18 clubs in de Jupiler League het Pro Supporter Programma”. Als vicevoorzitter van de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie sluit ook Hans Wiegel zich hierbij aan: ,,Ik vind het Pro Supporter programma een zeer goed initiatief. Er wordt op een goede en sportieve manier aandacht gevraagd voor belangrijke maatschappelijke onderwerpen zoals verantwoord alcoholgebruik en respect.”. 

Uniek programma
Pro Supporter is een uniek programma dat supporters stimuleert om, door middel van een elftal tips, op een positieve en op een professionele manier achter hun club te gaan staan. Pro Supporter is geïnspireerd op het ‘Good Sports’ programma van Budweiser dat al jaren een enorm succes is in de grote sportcompetities in Amerika.

Verantwoord genieten van alcohol
,,Als hoofdsponsor van de Jupiler League en als bierbrouwer vinden wij het uiteraard belangrijk om het verantwoord genieten van alcohol te stimuleren”, zegt commercieel directeur Remco Boerefijn van AB InBev Nederland, de brouwerijgroep waar Jupiler onderdeel van vormt. ,,Het is belangrijk dat een bierbrouwer wijst op de risico’s die gepaard gaan met alcohol(mis)bruik. Maar het programma is breder van opzet omdat positief fangedrag in ieders belang is. Bovendien kunnen we de voetbalclubs hiermee een platform bieden om invulling te geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.”

De belangen van de achttien clubs worden behartigd door de Coöperatie Eerste Divisie. De CED ondersteunt de clubs bij de verdere professionalisering van de Jupiler League en bij het ontwikkelen van centrale programma’s - van mediapartnerships tot maatschappelijk verantwoorde initiatieven als ‘Playing for Success’ (voor kinderen met leerachterstand) en ‘Sportiviteit en respect’. 

De Jupiler League is niet alleen de tweede voetbalcompetitie in Nederland, maar ook de op één na grootste Nederlandse sportcompetitie: jaarlijks ruim 1,2 miljoen stadionbezoekers en wekelijks miljoenen kijkers (landelijke en regionale tv), luisteraars (radio) en lezers (dagbladen, voetbalbladen, internet, mobiel).





Ingezonden persbericht