Syntens

Ondernemers in de E-Health, Domotica, medische techniek en zorglogistiek die hun nieuwe product succesvol in de markt willen zetten, komen bij elkaar tijdens de masterclass zorginnovatie die georganiseerd wordt op 3 & 4 oktober en 7 & 8 november aanstaande in Rotterdam. Deze masterclass helpt ondernemers aan waardevolle Rotterdamse contacten, kennis en innovatiemogelijkheden in de zorg. In twee maal twee dagen, werken deelnemende ondernemers hun businesscase compleet uit. U kunt zich nog aanmelden voor deelname.

Uw nieuwe product succesvol uitrollen op de medische markt.

Data en locatie
De masterclass wordt gehouden op 3 & 4 oktober 2011 en op 7 & 8 november 2011 in de Creative Factory, Maashaven Zuidzijde 2 in Rotterdam. Vanwege het avondprogramma op 3 oktober en op 7 november, kunt u als deelnemer overnachten in een hotel. Kosten voor deelname zijn 250 euro. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Snel schakelen in de medische markt
De masterclass is bedoelt voor ondernemers die snel willen schakelen in de medische markt. Alle onderwerpen waar u rekening mee moet houden om succesvol de markt op te gaan, komen tijdens de masterclass aan bod. Themadeskundigen vertellen u over financiering, wet- en regelgeving, strategische propositie, internationale markten en ICE. U sluit de masterclass af met een goedgevulde gereedschapkist, belangrijke contacten en een waardevolle propositie. Met het Erasmus MC als baanbrekend medisch- en onderzoekscentrum wil Rotterdam bovendien ondernemers helpen de (inter)nationale markt succesvol te betreden.

Ervaringen van eerdere deelnemers
âDe masterclass geeft een mooi totaalbeeld van de problematiek en de kansen die liggen binnen innovaties in de zorg.â Dat zegt René Luigies van Eusamed, deelnemer van de masterclass 2010 â 2011. Het toppunt voor Luigies was het vergoedingenstelsel.

Eliane Khoury van Virus Free Air: âEnthousiasme over je product is niet genoeg. Het product moet ook voldoen aan een CE-markering. Maar aan welke en waarom? En wat betekent een bepaalde certificering voor je bedrijfsuitvoering en voor het vermarkten van je product? Een medical start-up is een heel eigen tak van sport, omdat je te maken hebt met verschillende stakeholders binnen de DMU. De masterclass was daarbij heel verhelderend maar maakt het voor ons in zekere zin ook lastiger. We moeten nu bepalen hoe we met Free Air moeten omgaan, positioneren we het als een medical of electrical device? Dat heeft invloed op welke claims we kiezen.â

Deelnemen
Wilt u deelnemen? Stuur dan uw business case naar Reffeltrath@Kennisalliantie.nl, programmamanager van de Kennisalliantie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Syntens innovatieadviseur Roel Hooiring via roel.hooiring@syntens.nl of neem telefonisch contact op via 06 â 229 30 135.

Deze masterclass zorginnovatie is een gezamenlijk project van Syntens Innovatiecentrum, de Kennisalliantie en Stadsontwikkeling Rotterdam. De masterclass wordt mede mogelijk gemaakt met geld van de Europese Commissie.