Gemeente Zwolle

Controle brom- en snorfietsen Binnenstad

Vanaf oktober 2011 voert politie IJsselland extra controles uit op alle gemotoriseerd verkeer in het voetgangersgebied van de Zwolse binnenstad. In dit gebied zijn auto's, brom- en snorfietsen en scooters verboden.

In week 39 delen stadswachten waarschuwingen uit, vanaf 3 oktober worden er boetes uitgedeeld. Deze zijn voor bromfietsers EUR 70,- en voor snorfietsen EUR 40,-.

De aandacht van de politie richt zich op het Rodetorenplein en Jufferenwal.

Regels

Sinds de verplaatsing van de poller van de Melkmarkt naar de Jufferenwal, valt een deel van de Jufferenwal en het Rodetorenplein ook binnen het voetgangersgebied. Hier mogen alleen voetgangers komen.

In sommige straten en pleinen mag ook gefietst worden. Veel brom- en snorfietser houden zich hier niet aan de regels. Daarom voert de politie extra controles uit.

Voetgangersgebied

Het gebied waar alleen voetgangers mogen komen is de Diezerstraat, met alle stegen die daarop aansluiten, de omgeving van het Eiland en het Broerenkerkplein.

Het gebied daarom heen (Grote Markt, Melkmart, Grote Kerkplein, Luttekstraat, Korte Luttekestraat, Voorstraat, gedeelte van Korte Kamperstraat, gedeelte deel Jufferenwal en Rodetorenplein, gedeelte Steenstraat, Korte Ademhalingssteeg en Oude Vismarkt) is toegankelijk voor voetgangers en fietsers.