Gemeente Breda

Informatieavond rioolvervanging Reeptiend
Op maandag 3 oktober houdt de Gemeente Breda een informatieavond over de rioolvervanging van de Reeptiend. U bent van harte welkom van 19.30 uur tot 21.00 uur in Grand Café De Kogelvanger aan de Galderseweg 55.Tijdens deze avond krijgt u uitleg over de werkzaamheden door de gemeente en de netwerkbeheerders, Brabant Water en Enexis, en heeft u gelegenheid om vragen te stellen. De werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, ongeveer 6 maanden.

Waarom vervangen

Het riool in de Reeptiend verkeert in slechte staat. De leidingen zijn aangetast, hebben barsten, lekkage of wortelingroei, daarom is het noodzakelijk om ze te vervangen.

Wat gaat er gebeuren

Eerst breekt de aannemer in opdracht van de gemeente de bestaande bestrating op. Daarna verwijderen de netwerkbeheerders Brabant Water en Enexis een deel van hun kabels en leidingen en brengen nieuwe aan. Deze werkzaamheden starten begin november. Twee tot drie maanden later beginnen de rioolwerkzaamheden en wordt het oude riool verwijderd en wordt de nieuwe riolering aangelegd. Nadat het nieuwe riool gelegd, aangesloten en geïnspecteerd is wordt het wegdek in zijn oorspronkelijke staat terug gebracht.

De gemeente vraagt uw medewerking

Tijdens de werkzaamheden is de Reeptiend afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkplekken worden afgezet met een hekwerk. Tijdens de werkzaamheden wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de toegankelijkheid van de woningen. Het is echter onvermijdelijk dat u hinder ondervindt. De gemeente, de netwerkbeheerders en de aannemer vragen hiervoor uw begrip.

Informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur contact opnemen met de heer G. van Zijl van de Gemeente Breda, telefoon (076) 529 33 51.
Tijdens de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer R. Valk van de Gemeente Breda, telefoon (076) 529 43 83.

Vragen aan de gemeente
Deel Informatieavond rioolvervanging Reeptiend op Twitter Deel Informatieavond rioolvervanging Reeptiend op Facebook Deel Informatieavond rioolvervanging Reeptiend op Hyves