ANBO

Belweek voor roze ouderen

22-09-2011

Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 oktober vindt de Roze Belweek plaats. In deze week kunnen roze ouderen, familie, vrienden en hulpverleners hun wensen en ideeën kwijt op het gratis nummer 0800-623 623 3 of via de website www.roze50plus.nl/belweek. Dat kan gaan over discriminatie en afwijzing, welzijn en geluk. Of over wensen voor de toekomst.

Onbegrip

De huidige generatie lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) ouderen groeide op in een tijd waarin homoseksualiteit nauwelijks bespreekbaar was. De onwetendheid en onverdraagzaamheid van leeftijdsgenoten in bijvoorbeeld een serviceflat of verzorgingshuis is daardoor vaak groot. Daarnaast weten we dat bij heel wat beroepskrachten in zorg en welzijn de heterocultuur de norm is. Het is belangrijk dat die beroepskrachten beseffen dat er ook roze ouderen zijn, met specifieke wensen en behoeften.

Zicht op roze ouderen

Met de Roze Belweek wil Roze 50+ Nederland beter zicht krijgen op de gevoeligheden en belevingswereld van roze ouderen. Vanaf 26 september roept ambassadeur voor de Roze Belweek Pia Dijkstra roze ouderen via radiospotjes op de regionale zenders op om te reageren. Bij de opening van de belweek op 3 oktober zijn naast Pia Dijkstra ook Agnes Jongerius en Imca Marina aanwezig.

Roze 50+ Nederland

De organisatie van de Roze Belweek is in handen van Roze 50+ Nederland. Dit is een samenwerkingsverband tussen ANBO, COC Nederland, MOVISIE en Schorer.