Provincie Noord-Holland

Verbetering veiligheid op de N241 bij Niedorp

26 september 2011 -

De provincie werkt in de week van 3 tot 7 oktober 2011 aan het verbeteren van de veiligheid van de N241.

Er worden in die week aanpassingen gedaan om de veiligheid van de fietsoversteken op korte termijn te verbeteren. Directe aanleiding voor deze verbeteringen is het verzoek van de omgeving om met name de oversteekplaatsen veiliger te maken. De provincie is bezig met het ontwerp van de herinrichting van de N241, waarvan de start van de uitvoering gepland staat voor begin 2013.
Tijdens bewonersbijeenkomsten is verzocht om niet te wachten tot de start van de herinrichting, maar om de weg voor langzaam verkeer al eerder veiliger te maken. De provincie Noord-Holland heeft gehoor gegeven aan deze verzoeken en werkt van 3 tot 7 oktober aan aanvullende maatregelen om het oversteken voor langzaam verkeer nu al veiliger te maken.

De werkzaamheden voor deze maatregelen vinden plaats in de week van 3 tot 7 oktober. Hierbij zal op een drietal locaties op de N241 worden gewerkt, te weten de Nes, Muggenburgerweg en Moerbeek. De te verrichten werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van wegmarkeringen, verkeersborden, reflecterende schrikhekken en het aanleggen van een fietspad met rode tegels bij de Nes. De markeringswerkzaamheden worden deels in de nachtelijke uren uitgevoerd, zodat het verkeer minimale hinder ondervindt.

---